Antena Meniu Search
x

Observator, ținta unei informații false distribuite pe Internet

Observator a fost ținta unei informații false distribuite de un internaut, care a acuzat un reporter Observator că denaturează adevărul.

de Redactia Observator

la 27.02.2020, 21:10

Vezi și
  • Echipa Observator a fost acuzată că denaturează adevărul.
  • Realitatea a demonstrat că echipa Observator a fost victima unui fake-news.

Observator a fost ținta unei informații false distribuite de un internaut, care a acuzat un reporter Observator că denaturează adevărul. Postarea falsă şi virală a venit după ce colega noastră Andreea Filip ne-a arătat în imagini cum, în ultimele zile, rafturile cu făină şi mălai din supermarketuri pur şi simplu s-au golit.

În ciuda imaginilor relevante, pe care corespondentul Observator Andreea Filip le-a arătat în Observatorul orei 13.00, echipa a fost acuzată într-o postare pe Facebook că propagă informaţii false.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Postarea a fost distribuită de mii de ori, fără ca cineva să verifice stocul hipermarketurilor din zonă. Am făcut-o noi câteva ore mai târziu și nu am fost într-un singur hipermarket, ci în mai multe. Dovadă stau imaginile surprinse într-un alt magazin unde rafturile au fost golite. 

Postarea iniţială a fost ştearsă, după ce am luat legătura cu autorul ei. Acesta susţine că nu el e cel care a realizat fotografia şi că nu şi-a dat seama că o postare neverificată se poate transforma într-un fake-news răspândit la nivel naţional şi distribuit la nesfârşit, într-un val nociv de neoprit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Observator, ținta unei informații false distribuite pe Internet