Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Obuz neexplodat de 57 de milimetri, găsit de un bărbat care săpa o fundaţie în curte, în Giurgiu

Un proiectil exploziv, calibru 57 de milimetri, a fost găsit duminică după-amiază de un bărbat din localitatea Bolintin Vale în timp ce săpa fundaţia unei anexe din gospodărie.

de Redactia Observator

la 13.05.2024 , 11:20

"În timp ce săpa la fundaţia unei anexe în gospodărie, ieri după-amiază, în localitatea Bolintin Vale, un bărbat a observat un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta a oprit lucrările şi a cerut ajutorul autorităţilor, prin intermediul numărului unic de urgenţă 112. La faţa locului s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Giurgiu care au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibru 57 de milimetri', se arată într-un comunicat de presă, emis luni, de ISU Giurgiu.

Proiectilul a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus la un poligon de specialitate. La caz a fost prezent şi un echipaj din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Bolintin Vale.

Trei proiectile explozive, găsite în Giurgiu

Articolul continuă după reclamă

Potrivit ISU Giurgiu, de la început acestui an an, pe raza judeţului Giurgiu au mai fost găsite trei proiectile explozive cu calibre de 75 şi 100 de milimetri, un proiectil exploziv trasor de calibrul 37 de milimetri şi un proiectil perforant de calibrul 88 de milimetri în municipiul Giurgiu şi în localităţile Vedea, Mihăileşti, Băneasa şi Vlad Ţepeş.

În anul 2023, pe raza judeţului Giurgiu au fost găsite 37 de muniţii şi elemente de muniţie, fiind vorba despre proiectile explozive, perforante, bombe de aruncător, grenade defensive, cartuşe de infanterie. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Obuz neexplodat de 57 de milimetri, găsit de un bărbat care săpa o fundaţie în curte, în Giurgiu