Antena Meniu Search
x

Galerie foto Operaţiune dificilă pentru salvamontiştii din Argeş. Doi turişti olandezi au rămas blocaţi peste noapte într-o zonă greu accesibilă din Munţii Făgăraş

Doi turişti din Olanda au fost recuperaţi marţi de salvamonişti după ce au petrecut o noapte întreagă blocaţi într-o zonă extrem de abruptă din Munţii Făgăraş. Mai mulţi trecători au alertat autorităţile după ce au auzit persoane care strigau după ajutor. Cei doi turtişti cu fost scoşi cu troliul, după care transportaţi cu elicopterul la spital, relatează news.ro.

de Redactia Observator

la 30.05.2023, 21:43

Vezi și

Salvamont Argeş a avut, marţi, o intervenţie extrem de dificilă în Valea lui Stan.

”Apelul a venit la 10:59 din partea unui turist care a ieşit din vale special că să sune 112, spunând că se aud strigăte de ajutor de pe versantul stâng tehnic, foarte abrupt al Văii lui Stan. Au fost deplasaţi salvamontisti de serviciu la Cota 2000 Transfăgărăşan şi salvatori alarmaţi de acasă, precum şi elicopterul SMURD POA Braşov”, au transmis salvamontiştii din Argeş.

Elicopterul a trebuit să se întoarcă de două ori

Aceştia anunţă că s-a încercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele şi salvamontiştii argeşeni, dar nu s-a reuşit extragerea cu troliul pentru că salvatorii montani erau încă în perete, nu ajunseseră la victime. În aceste condiţii, a fost necesar că elicopterul să se întoarcă să alimenteze şi să revină cu un salvator montan de la Zărneşti, pregătit deja pentru troliere şi care s-a îmbarcat în timpul alimentării.

”În zona Văii lui Stan nu sunt locuri de aterizare şi ar fi durat mult că unul dintre salvamontisti să iasă la un loc aterizabil”, au mai transmis salvamontiştii. Aceştia au explicat că victimele au fost legate şi pregătite pentru acrosarea în troliu şi au fost extrase pe rând.

”Aceştia sunt doi turişti olandezi, care sunt blocaţi în perete încă de aseară, dar nu au avut posibilitatea să anunţe.  Ambele victime au fost extrase şi se află în siguranţă, în Aref”, au mai transmis salvamontiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Operaţiune dificilă pentru salvamontiştii din Argeş. Doi turişti olandezi au rămas blocaţi peste noapte într-o zonă greu accesibilă din Munţii Făgăraş