Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Făgăraș creează, în timpul liber, adevărate opere de artă din piese de calculator

Un bărbat din Făgăraș face tablouri în relief sau basoreliefuri din piesele de calculoatoare, laptopuri, tablete, telefoane sau monitoare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.12.2020, 09:38

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Mugurel: "Curăţ absolut tot. O să îi dau o formă, o să sparg cumva. Să nu fie drept, că nu, nu se potriveşte de nici o culoare".

De mic și-a dorit să studieze artele, dar viaţa l-a dus într-o altă direcţie. Asta nu înseamnă că Mugurel a renunţat cu totul. Lucrează acum în IT, dar nu doar atât.

Mugurel: "Am zis că: hai să nu mai arunc nimic din ceea ce ne rămâne din service şi să fac ceva cu ele. De la un laptop, să zic, iau absolut tot: placa de bază, hardul, ramii, absolut tot."

Creează obiecte de artă unice din tot ce are la îndemână în atelierul de reparaţii. De la hard disk-ul sau placa de baza a unui laptop, până la obiectivul unui aparat foto, butoanele unui telefon vechi sau lămpile unui televizor, orice componente își pot găsi locul într-o lucrare.

Mugurel: "Un tablou intitulat Virus, e făcut din componente de laptopuri. Hardware-urile suntem noi oamenii iar păianjenul - este si intitulat virus - este exteriorul şi în functie de cum suntem noi oamenii, putem fi afectati sau putem trece peste".

Harta României este lucrarea de suflet a artistului, este făcută din plăci de bază de la laptopuri şi desktopuri. zona Dobrogei are placa de bază cea mai nouă, iar încentrul ţării avem un cititor de carduri şi un buton de volum.

Mugurel: "Sunt stări, cum aţi spus dumneavoastră, chestii de moment, inspiraţie de moment. Văd un lucru, văd o piesă şi zic: A, uite, din chestia asta aş putea să fac asta".

Face asta doar în timpul liber aşa că, pentru a fi gata, o lucrare poate dura și trei sau patru luni.

Mugurel: "Cel mai mult, până am zis: Da, îmi place! am muncit un an de zile. Trebuie să ţinem cont că nu o fac încontinuu. Doar în pauzele mele. Mai vin sâmbăta, mai vin duminica şi mai muncesc".

În foarte puține din cazuri, forma finală a lucrării e una și aceeași cu proiectul inițial. Principiile însă nu se schimbă: Mugurel lucrează doar cu instrumentele pe care le are în atelierul de reparații, nu cheltuie niciodată bani pe piesele folosite iar culorile unei lucrări sunt bune când îi plac lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Făgăraș creează, în timpul liber, adevărate opere de artă din piese de calculator