Antena Meniu Search
x

Orașul din România unde primești o amendă mai mare dacă arunci o țigară pe jos decât dacă conduci beat!

Amenzi record începând din această lună pentru cei care sunt prinși că aruncă țigări pe jos. Decizia a fost luată de consilierii din Râmnicu Vâlcea.

Amenzi record începând din această lună pentru cei care sunt prinși că aruncă țigări pe jos. Decizia a fost luată de consilierii din Râmnicu Vâlcea.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local de la sfârşitul lunii septembrie, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre prin care cei care aruncă pe stradă gunoiul, inclusiv coji de semințe sau mucuri de țigară, vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 2.500 de lei, relatează voceavalcii.ro.

Astfel, amenzile pentru cei care fac mizerie sunt chiar mai mari decât cei care sunt prinși beți la volan. Potrivit Codului Rutier, cele mai mari amenzi pentru persoanele fizice sunt cele din clasa a IV-a de sancţiuni, și sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.

Aceste amenzi se aplică șoferilor care depășesc viteza legală cu 41-50 km/h, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice (atunci când fapta nu constituie infracţiune), dar și celor care circulă cu maşini cu inspecţia tehnică periodică expirată, care nu efectuează verificarea medicală periodică sau care conduc automobile fără anvelope de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă ori polei.

Potrivit viceprimarului, oraşul va fi "tapetat" cu panouri care avertizează în privinţa păstrării curăţeniei, şi care anunţă şi ce amenzi vor fi aplicate: "Vom amplasa panouri cu mesaje la toate intrările în oraş, astfel încât şi ce cei care se află în tranzit să nu arunce pe geamul maşinii chiştoace, peturi, hărtii sau să scuture scrumierele lângă roata maşinii. Oamenii trebuie să ştie că oraşul trebuie să fie curat. Străzile şi parcurile din Râmnicu Vâlcea nu sunt gropi de gunoi. Deci, vom pune astfel de plăcuţe în tot oraşul, în aşa fel încât nimeni să nu spună că nu a ştiut că trebuie să păstreze curăţenia în Râmnicu Vâlcea; deşi ar trebui să ştie de acasă!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Orașul din România unde primești o amendă mai mare dacă arunci o țigară pe jos decât dacă conduci beat!