Antena Meniu Search
x

Video Oraşul unde mâncarea este mai scumpă decât în Bucureşti. Plătim prețuri diferite pe coșul de cumpărături

Simţim cu toţii că viaţa este mai scumpă în ultima periodă. Cu toate acestea, nu e la fel pentru toţi. Mai exact, plătim diferit alimentele, în funcţie de oraşul în care locuim.

de Redactia Observator

la 05.05.2021, 14:10

Vezi și

Clujenii, de exemplu, plătesc mai mult decât bucureştenii pentru alimentele de bază, asta arată statistica naţională. Reporterul Observator Clara Mihociu a mers în piaţă să verifice cât costă în medie un coş de cumpărături la Iaşi, dar şi în alte oraşe. 

Într-o piaţă din Iaşi, de exemplu, un coş de cumpărături care conţine alimentele de bază costă 58 de lei. Printre altele, coşul conţine şi carnea de pui, care a fost şi cea mai scumpă, aproape 18 lei kilogramul, dar şi brânză de vaci, pentru care plătim 16 lei pe kilogram.

Cele mai ieftine produse din coşul cu alimentele de bază rămân verdeţurile. 

Cel mai scump coş de cumpărături, în Zalău

Preţurile sunt diferite de la un judeţ la altul şi de la o localitate la alta. Tocmai de aceea, potrivit unui raport recent al Institutului Naţional de Statistică, cele mai mari preţuri pentru aceste produse se înregistrează la Zalău, peste 78 de lei. În Capitală, un coş de cumpărături cu alimente de bază este de 53 de lei, iar în Cluj Napoca - 68 de lei.

Mai multe informaţii de preţurile alimentelor de bază, practicate de comercianţi în diferite judeţe, aflţi în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Oraşul unde mâncarea este mai scumpă decât în Bucureşti. Plătim prețuri diferite pe coșul de cumpărături