Antena Meniu Search
x

Ordonanța Militară 4. Noi măsuri anunțate de Guvernul României înainte de scenariul 4

Guvernul României a anunțat duminică seară că a emis Ordonanța Militară 4, care prevede noi restricții. Documentul a fost elaborat înaintea intrării în scenariul 4 de coronavirus, când România ajunge la 2000 de cazuri confirmate.

Raluca Măndoiu
de Raluca Măndoiu

la 29.03.2020, 21:26

Marcel Vela anunță Ordonanța 4
Ordonanța Militară 4 a fost adoptată de Guvern - Observator
  • Ce prevede noua ordonanță.
  • Restricțiile anunțate de guvern.

Guvernul României a anunțat duminică seară că a emis Ordonanța Militară 4, care prevede noi restricții. Documentul a fost elaborat înaintea intrării în scenariul 4 de coronavirus, când România ajunge la 2000 de cazuri confirmate.

Prețurile la utilități nu mai pot fi majorate

Odată cu publicarea prezentei Ordonațe în MO, prețurile la utilități publice, gaze, salubritate, carburanți, apa, electricitate nu mai pot fi majorate peste nivelul practicat pe 29 martie. Aceste prețuri pot doar să scadă.

Noi măsuri pentru persoanele peste 65 de ani

Persoanele vârstnice se pot deplasa pe toată perioada zilei, dar doar în scopuri medicale. Persoanele peste 65 de ani au voie în intervalul 20 – 21.00 pentru necesitățile animalelor de companie. Pentru aceasta nu este nevoie de declarație pe proprie răspundere.

Tot pentru persoanele în vârstă de 65 de ani am clarificat condițiile în care pot fi sprijinite de către operatorii economici care se ocupă cu vânzarea de produse alimentare sau de strictă necesitate, ca să faciliteze în intervalul 11 – 13 accesul acestor persoane în spațiile comerciale.

Noi restricții de circulație

Interdicția privind circulației în grup nu mai mare de trei persoane se aplică exclusiv circulației pietonale.

Soluții de dezinfectare în blocuri

Vor fi instalate soluții de dezinfectare la intrările în blocuri, anunță Marcel Vela.

Pentru persoanele care încalcă izolarea și carantina

Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificați și verificați ca atare, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină cu condiția de a suporta toate cheltuielile care implică această carantinare. Cei care sunt în carantină și o încalcă vor intra și ei încă 14 zile în carantină, suportând cheltuielile.

Pentru transportatori

Conducătorii auto care intră în țară, un tonaj mai mare de 2,4T, au trei opțiuni să își protejeze familiile: angajatorul asigură loc unde să se izoleze până la cursă, fie se autoizolează cu familia, fie autoritățile pun la dispoziția acestora spații pentru a proteja familiile șoferilor, cu plata cheltuielilor.

Aceleași condiții se aplică și piloților de avioane și personalului navigant.

- Acest articol este în curs de actualizare -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Ordonanța Militară 4. Noi măsuri anunțate de Guvernul României înainte de scenariul 4