Antena Meniu Search
x

Oricine face ASTA, va începe anul 2016 cu o mare bucurie în suflet!

Tuturor ne stă în putere să facem bine, tot ce ne lipsește câteodată este o idee bună care poate face diferența. Ce s-ar întâmpla dacă brazii cumpărați pentru sărbătorile de iarnă ar fi plantați după ce se termină Crăciunul?

Tuturor ne stă în putere să facem bine, tot ce ne lipsește câteodată este o idee bună care poate face diferența. Ce s-ar întâmpla dacă brazii cumpărați pentru sărbătorile de iarnă ar fi plantați după ce se termină Crăciunul?

Dacă îți dorești să trăiești într-o societate civilizată căreia îi pasă de mediul înconjurător, ți-ai pus, cu siguranță, și tu întrebarea asta. Brazii cu rădăcină sunt în mare vogă pentru că sunt singurii care reprezintă o soluție la o întrebare atât de actuală. Dacă supraviețuiesc sărbătorilor de iarnă, aceștia pot fi plantați cu succes.

Susținător, nu horticultor!

Asta înseamnă, mai precis, că nu trebuie să faci nimic și tot poți spune tuturor prietenilor la început de 2016 că ai plantat un brad. După cum sună soluțiile creative ale comercianților, anul acesta vor crește comenzile de brazi la ghiveci pentru că a fost lansat un serviciu special pentru cei care nu au unde să îi planteze sau nu știu cum să o facă. Parcurge, și tu, cei șapte pași ai susținătorilor unui trend educativ și civilizat de repopulare cu brazi.

1. Cumpără din timp, mai ieftin, și te trezești cu bradul la ușă

De ce e bine să nu amâni momentul? Pentru că poți obține un preț mult foarte avantajos și pentru că există servicii de livrare gratuită, care îți aduc bradul chiar la tine acasă (sau acasă la cei dragi), fără ca tu să depui vreun efort. Floria.ro are informații despre reducerile semnificative din perioada aceasta și despre momentul în care trebuie să fii acasă pentru a primi bradul.

2. Alege calitatea și va dura o veșnicie, la propriu

Brazii in ghiveci au cea mai bună calitate de pe piață.  Abies Nordmanniana este cel mai popular în rândul brazilor de Crăciun pentru că rezistă cel mai bine în camerele noastre încălzite. Face parte din familia brazilor argintii și are un trunchi mult mai gros decât cel al brazilor românești și o coroană mai deasă.

Un astfel de brad în ghiveci menținut în viață până în primăvară, în momentul oportun plantării, înseamnă un viitor petic de umbră, aer mai curat, un tampon fonic, un loc după care se vor ascunde copiii în joaca „de-a v-ați ascunselea“.

3. Înainte de selfie-uri cu bradul, aclimatizare

Tranziția de la frig la cald trebuie să fie făcută treptat. Bradul în ghiveci proaspăt achiziționat va avea nevoie de o perioadă de acomodare. Depozitează-l o zi, două, într-un loc ferit de temperaturile joase de afară dar și de cele ridicate din casă. Un garaj, un balcon sau uscătorul de pe casa scării spații de tranziție ideale pentru  aclimatizarea

bradului.

4. Adu bradul în casă

Cu câteva zile înainte de Crăciun, adu bradul în casă și găsește-i un loc ferit de surse de căldură, dar în care să aibă acces la lumină filtrată. O încăpere neîncălzită este ideală, dar, cum probabil nu-ți dorești să admiri bradul cu cojocul pe tine, esențial este ca temperatura din camera aleasă să nu depășească  23º C. Bradul trebuie udat cu aproximativ un litru de apă stătută, o dată la trei-patru zile.

5. Împodobește-l cu grijă

Teoretic, instalațiile de lumini nu ar trebui să îl afecteze. Dacă, însă, beculețe alese sunt mari și produc suficientă căldură, ele pot să cauzeaze arsuri acelor. Nu uita că după împodobit urmează și despodobitul așa că nu insista cu globuri foarte grele sau cu sisteme de prindere care pot să afecteze ramurile bradului. Decorațiunile de pâslă, lucrate manual, și beteala sunt o opțiune prietenoasă pentru longevitatea bradului.

6. Înapoi în spațiul de acomodare  

Dacă vrei să-ți duci fapta bună până la capăt, nu ceda frumuseții brăduțului, și nu-l ține mai mult de o săptămână sau cel mult 10 zile în casă. La câteva zile după Crăciun, mută bradul înapoi într-un spațiu rece și aerisit pentru ca acesta să aibă timp să se pregătească pentru temperaturile de afară.

7. Plantează bradul

Ținând cont de faptul că solul îngheață iarna, poți să sapi de pe acum o groapă în locul în care vrei să plantezi braduțul în primăvară. Acoper-o cu frunze. În primăvară, tot ce ai de făcut este să plantezi copacul și să îl uzi bine. Daca nu dispui de un loc în care să plantezi bradul, apelează la cei de la care l-ai achiziționat. Spre exemplu, specialiștii de la  floria.ro îți ridică braduțul de acasă și îl replantează în momentul cel mai propice pentru ca el să se prindă. Un astfel de serviciu te costă 99 de lei.

Sursa foto: pixabay.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Oricine face ASTA, va începe anul 2016 cu o mare bucurie în suflet!