Ospăţ haiducesc în Parcul Naţional din București, cu pastramă în unt, tochitură moldovenească și iahnie de fasole
Cel mai mare ospăţ haiducesc are loc în acest weekend în inima Capitalei. Sute de vizitatori au gustat încă din prima zi a festivalului din Parcul Naţional bucatele româneşti. Showul culinar ţine însă până mâine.
Cel mai mare ospăţ haiducesc are loc în acest weekend în inima Capitalei. Sute de vizitatori au gustat încă din prima zi a festivalului din Parcul Naţional bucatele româneşti. Showul culinar ţine însă până mâine. Şi, pe lângă pastrama în unt, tochitura moldovenească sau iahnia de fasole, astăzi pofticioşii vor avea parte de o adevărată surpriză: un viţel de 200 de kg care va fi pregătit la proţap.
Aşa începe fiecare dintre cele trei zile la Târgul Haiducilor din Capitală. Dis de dimineaţă, ceaunele sfârâie încet. Bucătarii nu scapă din ochi preparatele aburinde. Amestecă în bucate de zor ca până la ora 10 totul să fie gata. Micii şi friptura nu lipsesc de pe grătarul încins.
Vedeta acestei ediţii este însă friptura la proţap. În prima zi a fost pregătit un berbecuţ de 33 de kg. Iar noi am aflat secretul reţetei direct de la Valentin, bucătarul şef.
Festivalul ţine până mâine, însă astăzi mai mulţi bucătari din Serbia vor pregăti la proţap un viţel de 200 de kg.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰