Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Pacienta care a aşteptat 30 de minute în salvare în timp ce echipajul era la cafea a anunţat singură spitalul de situaţie. Explicaţia conducerii

Este anchetă internă la Serviciul de Ambulanţă din Gorj după ce o salvare în misiune a tras pe dreapta într-o benzinărie, la o pauză de cafea. O jumătate de oră, pacienta care trebuia să ajungă la Bucureşti a aşteptat în ambulanţă fără să ştie ce se întâmplă. Echipajul s-a intersectat acolo cu alţi doi colegi care se întorceau de la un alt transfer. Pacienta este şi ea cadru medical şi a ajuns, în cele din urmă, în siguranţă la spital. 

de Diana Speretoiu

la 04.10.2024 , 08:01

Întâmplarea a avut loc luna trecută. Pacienta, o angajată a spitalului, avea o fractură la gleznă şi trebuia transportată de urgenţă la un spital din Capitală pentru o intervenţie chirurgicală. Pe drum, însă, ambulanţa s-a oprit într-o benzinărie, acolo unde a venit o altă autospecială de la Bucureşti, fără pacient.

"Echipajul a făcut o pauză... nejustificată, consider eu, de 27 minute într-o staţie peco de la Horezu. Din punctul nostru de vedere, nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat.  Motiv pentru care în incinta instituţiei, chiar din acea zi când am aflat, am demarat o anchetă administrativă", explică Tiberiu Tătaru, manager Serviciul de Ambulanţă Gorj.

Conducerea spitalului a aflat de incident în urma unui apel telefonic dat chiar de pacientă.

Vezi și

Pauza făcută de ambulanţă a fost confirmată de GPS-ul maşinii. Imediat după a fost deschisă o anchetă disciplinară pentru cei patru angajaţi implicaţi în incident, doi ambulanţieri şi doi asistenţi medicali.

Până în acest moment, doar doi salariaţi dintre cei vizaţi de ancheta administrativă au dat note explicative. Ceilalţi doi sunt, în prezent, în concediu de odihnă.

Deşi ambulanţa a staţionat aproape jumătate de oră, pacienta a ajuns în stare bună la spital, iar angajaţii care se aflau în misiune urmează să răspundă în faţa Comisiei de disciplină săptămâna viitoare. Potrivit regulamentelor, o ambulanţă aflată în deplasare are voie să oprească doar dacă pacientul are nevoie manevre speciale.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Pacienta care a aşteptat 30 de minute în salvare în timp ce echipajul era la cafea a anunţat singură spitalul de situaţie. Explicaţia conducerii