Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cu pacienta în salvare, un echipaj de ambulanţă a luat o pauză de cafea în drum spre spital. Femeia a aşteptat 30 de minute

Este anchetă disciplinară la Serviciul de Ambulanta Gorj după ce un echipaj care era în misiune a făcut o pauză de cafea într-o benzinărie. În timp ce angajaţii de la urgenţe se relaxau, pacienta care trebuia dusă la un spital din capitală pentru o operaţie a fost lăsată în autospecială. 

de Diana Speretoiu

la 03.10.2024 , 14:00

Sunt în total 5 angajaţi ai serviciului judeţean de ambulanţă Gorj care sunt vizaţi de această ancheta administrativă. Este vorba despre două echipaje şi despre asistenta şefă. Un echipaj care ducea la spital o pacientă cu o fractură la un picior în Bucureşti unde urma să fie supusă unei intervenţii chirurgicale şi un alt echipaj care se întorcea de la un alt transfer intraspitalicesc fără pacient. Cele două echipaje s-au intersectat într-o benzinărie din judeţul Vâlcea, unde au rămas 27 de minute în timp ce pacienta a aşteptat în ambulanţă.

Femeia nu a depus plângere

Când a văzut că a rămas singură în salvare femeia ar fi sunat un prieten care este angajat la Serviciul de Ambulanţă Gorj şi l-ar fi întrebat pe acesta dacă ştie de ce s-a oprit salvarea. Femeia nu a depus sesizare, însă incidentul a fost confirmat după ce au fost verificate datele de pe GPS-ul autospecialei. Conducerea instituţiei a demarat o anchetă internă. În acest moment 3 dintre angajaţi vizaţi de anchetă au răspuns la întrebările comisiei de disciplină, urmează ca şi ceilalţi doi salariaţi să dea note explicative.

Vezi și

În prezent aceştia se află în concediu de odihnă programat, urmând să răspundă întrebările săptămâna viitoare.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Evenimente » Cu pacienta în salvare, un echipaj de ambulanţă a luat o pauză de cafea în drum spre spital. Femeia a aşteptat 30 de minute