Antena Meniu Search
x

O pacientă din Gorj a murit după ce medicul pneumolog a refuzat să o consulte pentru că are salariul prea mic (Video)

Femeia din comuna Borăscu, judeţul Gorj, pe care un medic pneumolog de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a refuzat să o consulte, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a murit la un spital din Craiova, unde a fost transferată.

de Redactia Observator

la 11.02.2019, 07:50

O pacientă din Gorj a murit după ce medicul pneumolog a refuzat să o consulte pentru că are salariul prea mic - Imagine ilustrativă / Observator.tv

Femeia din comuna Borăscu, judeţul Gorj, pe care un medic pneumolog de la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a refuzat să o consulte, invocând salarizarea „necorespunzătoare”, a murit la un spital din Craiova, unde a fost transferată.

Incidentul scandalos a avut loc la sfârşitul lunii ianuarie. Pacienta a ajuns la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgență, în 27 ianuarie. Pentru că avea simptomele unei pneumonii acute, medicii de la camera de gardă au cerut să fie consultată şi de un pneumolog.

Numai că specialistul de gardă ar fi refuzat consultaţia!

În foaia de observaţie, doctoriţa ar fi scris negru pe alb că nu poate face investigația din lipsă de personal. Dar şi pentru că nu este plătită corespunzător.

Surse medicale spun că salariul medicului specialist depăşeşte lunar 10 mii de lei. Fără să fie luate în calcul sporurile pentru gărzi.

Femeia, diagnosticată cu o brohopneumonie masivă, cu afectarea ambilor plămâni, a murit sâmbătă, la Craiova, la Secţia de Infecţioase.

Anchetă după moartea pacientei din Gorj

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a început o anchetă care urmează să fie finalizată săptămâna viitoare. 

„Este regretabil că a decedat doamna, la Craiova. Nu tolerăm aşa ceva. Procedura este mai delicată şi mai amplă, nu pot sa iau măsuri până când nu primesc de la Comisia de Disciplină. Aştept nişte propuneri de la Colegiul Medicilor privind cercetarea pe care am dispus să o facă, mai am Comisia de Disciplină să facă verificarea respectivă”, a declarat, pentru Mediafax, Gigel Capotă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Cazul este anchetat acum atât de comisiile de specialişti ale spitalului cât şi de Colegiul Medicilor. Conducerea unităţii medicale a anunţat că vor fi verificate şi alte cazuri care au fost tratate de medicul pneumolog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » O pacientă din Gorj a murit după ce medicul pneumolog a refuzat să o consulte pentru că are salariul prea mic (Video)