Antena Meniu Search
x

Pacienți cu germeni multirezistenți la Spitalul "Foișor", secția ATI a fost evacuată de urgență

Secția de terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor" a fost evacuată după ce o parte din pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți. La Foișor sunt 2 paturi de ATI COVID din totalul de 28.

De Redactia Observator la 07.10.2021, 15:39
Spitalul Foișor din București
Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor" - Mediafax Foto / Petrișor Iordan via HEPTA

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor" are aprobată în prezent structura de două paturi ATI COVID-19, din 28 de paturi total ATI, alocate în caz de necesitate în postoperator - "pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluției postchirurgicale", incluzand actul chirurgical terapeutic.

Reprezentanții unității medicale au transmis că există posibilitatea transformării în integralitate în spital suport COVID-19, cu afectarea în totalitate a specificului activității monospecialitate ortopedietraumatologie, pentru 5 paturi ATI COVID-19, aceasta fiind capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica de oxigen proprie a spitalului.

Evacuare de urgență pentru a se face "curățenie înaltă"

"Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multirezistenți - inclusiv a unor pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale -, s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice - curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea - ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical", transmit reprezentanții Spitalului "Foișor".

Pacienții diagnosticați cu germeni multirezistenți au fost izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, iar cei care erau pozitivi COVID-19 au fost deja externați, potrivit reprezentanților Spitalului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Pacienți cu germeni multirezistenți la Spitalul "Foișor", secția ATI a fost evacuată de urgență