Meniu
Search
x

Video Palatul Administrativ din Suceava, sediul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean, în flăcări. Intervenţia pompierilor a pornit cu stângul

Incendiu puternic la Suceava! Flăcările au mistuit o parte a Palatului Administrativ din oraş, unde funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean. Au fost afectate inclusiv mai multe birouri ale Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, unde se aflau documente şi aparatură. Intervenţia pompierilor a pornit cu stângul. Primul hidrant nu a funcţionat, iar când au dat în sfârşit de apă, salvatorii au trebuit să se descurce cu debitul prea mic.

De Redactia Observator la 06.03.2021, 19:20
Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Clădirea Palatului Administrativ din Suceava părea pustie la prima oră, deşi în ea funcţionează două instituţii: Consiliul Județean și Prefectura. Nici măcar paznicii nu au reacţionat. Aşa că primele echipaje de pompieri au trebuit să se descurce cum au putut.

Până au ajuns salvatorii, flăcările cuprinseseră deja întregul acoperiș al clădirii vechi, construite în urmă cu aproape 120 de ani. Pompierii nu au putut interveni imediat cum au ajuns. 

În total, 18 autospeciale. Cu toate acestea, la mai bine de patru ore de la izbucnirea incendiului, pompierii încă nu stinseseră în totalitate flăcările. A fost o luptă contracronometru şi pentru angajaţi, care s-au repezit să salveze actele din birouri.

Cauza incendiului rămâne deocamdată necunoscuta și urmează să fie depistată în urma expertizelor. 

Știre inițială

Din primele informaţii nu au fost semnalate victime omeneşti. Ambulanţe SMURD au sosit la faţa locului, pentru acordarea primului ajutor.

UPDATE 11:00 - Pompierii botoșăneni informează că intervin, alături de colegii din Suceava, pentru stingerea incendiului care a cuprins acoperișul clădirii Palatului Administrativ. Este vorba de opt subofiteri cu o autospeciala cu apa și spuma si o autoplatforma de lucru la înălțime. O altă autospecială cu apă și spumă, cu cinci subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi, au ajuns la Detașamentul de Pompieri Suceava  pentru a interveni în cazul producerii unor incendii sau a altor situații de urgență.

UPDATE 10:50 - Dispozitivul de stingere este format din 18 mașini de stingere (13 din cadrul ISU și alte 5 de la serviciul voluntar pentru situații de urgență) și 5 autoscări.

UPDATE 10:30 - Prefectul precizează că incendiul a pornit de la podul clădirii, care e din lemn. Clădirea este veche, de patrimoniu. În podul clădirii se află birouri ale Consiliului Județean. 

Incendiul a fost anunţat la 112, în jurul orei 9 dimineaţa.

UPDATE 10:20 - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că în sprijin acţionează şi o maşină de stingere şi o autoscară de la ISU Botoşani.

Aproximativ 50 de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor.

În momentul de față, echipajele care intervin sunt: 12 mașini stingere, 1 cisternă a serviciul voluntar pentru situații de urgență, cu cantitate de 20 t apă, 4 autoscări. 2 ambulanțe SMURD.

Revenim cu amănunte.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Palatul Administrativ din Suceava, sediul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean, în flăcări. Intervenţia pompierilor a pornit cu stângul