Antena Meniu Search
x

Probleme cu apa caldă, după pana de curent din București

A fost pană de curent în sectoarele 5 și 6 din București, după o avarie la Stația Domnești, aflată în plin proces de retehnologizare. Astfel, mai multe zone din Capitală au rămas fără curent și apă caldă, fiind afectat și transportul în comun.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 07.08.2020, 16:57

Mai multe servicii publice, afectate de pana de curent
Mai multe servicii publice au fost afectate de pana de curent din București - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Unele zone au rămas fără apă caldă, după avaria de la Domnești
  • Repornirea sistemelor de termoficare este în curs
  • Livrarea de energie electrică a revenit la normal

"Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă. Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde. În prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore", a transmis Primăria Bucureşti, care a precizat că echipele Termoenergetica sunt în teren şi lucrează pentru executarea operaţiunilor necesare reluării furnizării apei calde.

Primăria a mai precizat că avaria a afectat sistemul de semaforizare din sectoarele 5 şi 6. Timp de 40 de minute semafoarele din aceste zone au fost afectate, dar în prezent acestea funcţionează în condiţii normale.

Transportatorul naţional de energie electrică Transelectrica a anunţat, la rândul lui, că a declanşat o investigaţie pentru a stabili exact cauzele şi condiţiile care au dus la pana de curent.

"Astăzi, 7 august 2020, la ora 12.47, în Staţia 400//110/20 kV Domneşti, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentării cu energie electrică a unei zone din Municipiul Bucureşti. Incidentul s-a produs în timpul realizării unor manevre în cadrul lucrărilor de retehnologizare. Compania a declanşat o investigaţie pentru stabilirea exactă a cauzelor şi a condiţiilor în care s-a produs incidentul”, arată Transelectrica într-un comunicat. Manevrele de realimentare au început imediat după producerea incidentului şi au fost finalizate în aproximativ 60 de minute. Menţionăm faptul că Staţia Domneşti este în plin proces de retehnologizare şi suntem convinşi că prin investiţia realizată riscul producerii unor astfel de incidente va scădea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi", a transmis Transelectrica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Probleme cu apa caldă, după pana de curent din București