Antena Meniu Search
x

Papa Francisc va celebra Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din București, pe 31 mai

Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în România, anunță Pr. Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, într-un comunicat.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 16:48

Papa Francis, vizită în România
Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din București, în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019 - Abaca Press via Hepta

Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie în Catedrala Sf. Iosif în după-amiaza de vineri, 31 mai 2019, prima zi a călătoriei sale apostolice în România, anunță Pr. Francisc Doboș,

purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, într-un comunicat.

Papa Francisc al doilea Papă care celebrează Sf. Liturghie în catedrala romano-catolică din București, după Sfântul Ioan Paul al II-lea care, pe 8 mai 1999, în timpul vizitei sale în România, a concelebrat aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în rit greco-catolic.

După 20 de ani de la istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea, avem marea bucurie de a-l primi acum în România pe Sfântul Părinte Papa Francisc. În vizita sa dintre 31 mai și 2 iunie a acestui an, Sfântul Părinte va veni mai întâi aici, la București, apoi va merge la Șumuleu Ciuc, la Iași și la Blaj. Va fi un prilej, pentru Papa, de a ne întări în credință, iar pentru noi, o bună ocazie de a împărtăși cu Sfântul Părinte frumusețile țării noastre. În prima zi, va veni aici, la București, în această catedrală istorică, ne vom ruga împreună la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe care o va celebra aici și-i vom asculta cuvântul. Îi suntem recunoscători Sfântului Părinte pentru acest mare dar pe care îl face nu numai catolicilor din România, ci tuturor românilor. Îi mulțumim și-l așteptăm cu brațele deschise și cu inimi pline de bucurie”, a declarat ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de București și vicepreședinte al Conferinței Episcopilor catolici din România, potrivit unui comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Papa Francisc va celebra Sf. Liturghie în Catedrala Sf. Iosif din București, pe 31 mai