Antena Meniu Search
x

Video Parcarea în curtea spitalului de Urgenţă din Cluj costă cât două plinuri de benzină. Un şofer nu a fost atent la tarife şi a plătit 420 de lei

Cine îşi lasă maşina în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj ar putea avea nevoie la plecare de încă o vizită la doctor. Şi asta pentru că două ore de parcare costă aproape cât un plin de benzină. 425 lei a plătit de curând un pacient care nu a verificat tarifele şi a stat şase ore.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 05.10.2021, 20:08

Vezi și

Aceasta este reacţia pe care o au, în faţa automatului de plată, majoritatea pacienţilor care îşi parchează maşinile în curtea interioara a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Doar primele 30 de minute sunt taxate cu 5 lei, după care o oră costă 40 lei. Iar următoarea este taxată cu 80 lei. Unii şoferi, care nu citesc atenţi tarifele afişate, au ajuns să plătească sute de lei pentru doar câteva ore de aşteptare la UPU.

Cum explică situaţia managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj

"Vă daţi seama că e mult. Sunt care au plătit şi 400 de lei. Vai de capul meu. Ce să facem, dacă aşa au hotărât de aici, managerii. Foarte mult, vă daţi seama câtă lume vine aici, bolnavi şi să profiţi într-un fel", a declarat un şofer. Reprezentanţii spitalului susţin că au ales acest tarif pentru că parcarea e subdimensionată şi vor să scurteze timpii de staţionare. În plus, au fost cazuri în care şoferi care nu aveau niciun fel de treabă la spital îşi parcau maşina în curtea spitalului şi plecau.

"Pentru că există situaţii de urgenţă în care pacienţii trebuie conduşi până la intrare, aceştia au un acces limitat, urmând să elibereze aceste spaţii să poată veni şi alţi pacienţi. De aceea, nu putem încuraja staţionarea de lungă durată", explică situaţia Claudia Gherman, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj. O alternativă pentru pacienţi este parcarea publică de pe strada din faţa spitalului, unde tariful este de doar opt lei pe oră. Aici, însă, pentru a găsi un loc liber de parcare este nevoie de foarte multă răbdare şi uneori de mai multe ture cu maşina pe străduţele din apropiere. Tot la o distanţă de 150 de metri de spital se află un parking etajat, construit de primărie, care le oferă şoferilor aproape 400 de locuri de parcare, tot pentru 8 lei pe oră. Chiar şi aşa, din comoditate, tot trotuarul din faţa spitalului rămâne preferatul multor şoferi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Parcarea în curtea spitalului de Urgenţă din Cluj costă cât două plinuri de benzină. Un şofer nu a fost atent la tarife şi a plătit 420 de lei