Antena Meniu Search
x

Patru ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Romaniţa Iovan şi-a comemorat soţul la locul accidentului

Vezi și

La patru ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni, Romaniţa Iovan şi-a comemorat astăzi fostul soţ la locul accidentului. A venit alături de fiul ei şi s-a rugat împreună cu moţii care, în ziua dezastrului, i-au găsit pe supravieţuitori după şase ore de căutări.

Alături de fiul ei, Romaniţa Iovan şi-a amintit astăzi cu tristeţe de ziua în care pilotul Adrian Iovan s-a stins din viaţă.

Însoţită de aproape o sută de persoane, rude, cunoscuţi şi localnici din Horea, Romaniţa a urcat pe Vârful Petreasa, chiar în locul în care, cu fix patru ani în urmă se producea una dintre cele mai mari tragedii aviatice din ţara noastră.

ROMANIŢA IOVAN:

Adrian îl însoţeşte în primul rând pe Albert şi de atunci şi pururea, în vecii vecilor, cât va trăi Albert va fi alături de fiul lui. Este clar că Albert are un tată, are un tată erou.

Adrian Iovan pilota avionul în momentul impactului. Nici el şi nici Aura Ion, studentă la medicină, n-au supravieţuit. Copilotul aeronavei a suferit răni grave, iar cei patru medici care mergeau la Oradea, pentru a preleva ficatul unei persoane pentru un transplant, au scăpat cu câteva răni uşoare. Supravieţuitorii au fost căutaţi atunci mai bine de şase ore.  Trei săteni din localitatea Horea i-au găsit.

Medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Sorin Ianceu şi Cătălin Pivniceru sunt cei care s-au aflat în avionul de mici dimensiuni. După ce au fost salvaţi din vârf de munte, au povestit clipele de coşmar prin care au trecut.

La patru ani de la accident, după o anchetă complexă, nu există încă un verdict final în dosar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Patru ani de la tragedia aviatică din Apuseni. Romaniţa Iovan şi-a comemorat soţul la locul accidentului