Antena Meniu Search
x

Cutremure neobişnuite în România. Patru seisme, în doar câteva ore! Două dintre ele s-au produs la aceeaşi adâncime

Patru cutremure neobişnuite s-au produs în Buzău, ieri, în decurs de zece ore. Seismenele au fost de suprafaţă şi au avut magnitudini între 2 și 2,2 grade.

Patru cutremure neobişnuite s-au produs, ieri, în Buzău, în decurs de zece ore, în zona seismică Vrancea. Toate seismenele au fost de suprafaţă şi au avut magnitudini cuprinse între 2 și 2,2 grade pe Richter.    

Potrivit INFP, primul cutremur s-a produs la ora 10:28, la numai 21 de kilometri adâncime şi a avut magnitudinea 2,1 grade pe scara Richter.

Patru ore mai târziu, la ora 14:51, a avut loc un seism aproape identic. S-a produs la adâncimea de 21 de kilometri şi a avut 2,2 frade pe scara Richter.

La ora 17.24, s-a produs tot în Buzău, în zona seismică Vrancea, un alt cutremur cu magnitudinea 2 pe scara Richter, dar la adancimea de 23 kilometri.

Patru cutremure neobişnuite s-au produs, ieri, în Buzău, în decurs de zece ore, în zona seismică Vrancea

Seria seismelor de ieri s-a încheiat la ora 20:43 cu un cutremur tot de 2 pe Richter, la 25 de kilometri adâncime, anunţă INFP

Cutremurul s-a produs in apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (33km), Buzău (46km), Râmnicu Sărat (54km), Mizil (55km) şi Covasna (55km).

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut magnitudinea 4,6 şi s-a produs miercuri, 14 martie, la prânz, tor în zona seismică Vrancea. Seismul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Anul trecut, în România, cel mai mare seism a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, la ora 17:08, şi a avut o magnitudine de 5 grade pe Richter.

Cele mai puternice cutremure produse în România în ultimii 27 ani au fost înregistrate pe 30 şi 31 mai 1990, magnitudinea acestora fiind de 6,9, respectiv 6,4 grade pe scara Richter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cutremure neobişnuite în România. Patru seisme, în doar câteva ore! Două dintre ele s-au produs la aceeaşi adâncime