Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Eveniment îngrijorător! Patru eclipse totale de lună coincid cu sărbători biblice în Israel

Acest eveniment îi îngrijorează pe evrei. Este și normal având în vedere că în istorie, oamenii au privit cu teamă şi superstiţie astfel de fenomene. Iar evreii au un motiv în plus să fie îngrijoraţi.

de Redactia Observator

la 04.04.2014 , 23:33

 NASA a anunțat că în 2014 şi 2015 vor exista patru asemenea eclipse totale de lună, consecutiv, două în fiecare an. Un asemenea eveniment se numeşte tetradă, şi este extrem de rar.

Ceea ce este surprinzător și în aceelași timp înspăimântător este faptul că cele patru eclipse vor coincide cu patru sărbători biblice majore ale iudaismului.

În unltimii 500 de ani au mai existat doar 3 astfel de coincidețe. Prima dată în 1949 şi 1940, într-o vreme extrem de tulbure pentru iudaism – statul Israel fusese abia creat şi era implicat în gherile împotriva palestinienilor. Cel de-al doilea a avut loc în 1967-1868 în care Israelul a dus un război fulger cu arabii.

Articolul continuă după reclamă

Anul acesta evenimentele vor începe cu o eclipsă totală de lună pe 15 aprilie 2014 (coincide cu sărbătoarea pascală a evreilor) urmată apoi de o alta pe 8 octombrie 2014 (coincide cu sărbătoarea religioasă Sukot).

În 2015 un eveniment major este şi eclipsa de Soare de pe 20 martie 2015, urmată de o a treia eclipsă totală de lună pe 4 aprilie (paştele evreiesc) apoi o a patra eclipsă de lună pe 28 septembrie 2015 (Sukot).

sursă: Epoch Times România

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Eveniment îngrijorător! Patru eclipse totale de lună coincid cu sărbători biblice în Israel