Antena Meniu Search
x

Video Patru minori din Timiș, transformați de o familie de asistenți maternali în sclavi: ''L-am întrebat de ce are aşa muşchi? A zis - Doamnă, mă pune la muncă!''

Copilărie de coşmar pentru patru băieţi din Timiş. Doi asistenţi maternali şi fiica lor i-au transformat în sclavi, asta în timp ce primeau bani de la stat pentru creşterea şi îngrijirea lor. Timp de doi ani, băieţii au fost umiliţi, bătuţi şi obligaţi să muncească până la epuizare în gospodărie. Sistemul care ar fi trebuit să protejeze copiii a eşuat de două ori. De calvarul băieţilor ştia inclusiv directorul şcolii. Abia azi, asistentul maternal a fost arestat, iar soţia şi fiica sunt cercetate sub control judiciar.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 19.10.2022, 19:31

Vezi și

Ar fi trebuit să fie părinţi de împrumut pentru patru suflete, dar au ales să le ofere o viaţă de coşmar. Asistenţii maternali care s-au angajat să iubească şi să-i ocrotească pe cei patru băieţi i-au pus la muncă şi i-au pedepsit cu cruzime.

4 minori, transformați în sclavi de asistenții maternali

Cei doi soţi i-au luat în plasament în 2020 pe copiii cu vârste între 12 şi 16 ani, doi dintre ei fraţi. Doar că, n-a durat mult, şi din copiii statului au devenit copii ai muncii. Timp de doi ani, băieţii au fost transformaţi în slugi. Bătuţi, umiliţi şi obligaţi să muncească în gospodărie: cărau baloţi de fân, curăţau grajdurile, râneau la porci şi săpau grădinile.

''Aşa să vă bată Dumnezeu! Cum am pus eu copiii ăia la lucru!

Pe acelaşi subiect

Nu îi puneaţi?

Nu. Şi nici nu i-am exploatat! Nimic nu le-am făcut! I-am pus să lucreze.''

La fel de firesc i s-a părut şi directoarei de la şcoală care ştia ce fel de viaţă aveau copiii, dar n-a mişcat un deget să-i ajute.

Reporter: Bănuiaţi că era puşi să muncească?

Mihaela Kristof, Şcoala din Balint: Se vedea pe mâinile lor.

Reporter: Ei s-au plâns vreodată la şcoală?

Mihaela Kristof, Şcoala din Balint: Da, s-au plâns! Copiii s-au plâns că sunt puşi la muncă! L-am întrebat pe unul dintre copii de ce are aşa muşchi? Mergi la sală? Şi a zis: Doamna, mă pune la muncă!

Copiii au spus, dar nimeni nu i-a ascultat. Abia în primăvară, informaţii despre abuzuri au ajuns la urechile Poliţiei. Protecţia Copilului a retras celor doi soţi atestatul de asistent social, iar băieţii au ajuns din nou în centre de plasament. Pentru îngrijirea copiilor, familia primea în jur de 7000 de lei.

DGASPC: Cei doi asistenţi maternali nu mai prezintă garanţii morale pentru a-şi desfăşura activitatea.

Azi, după şapte luni de când a început ancheta, familia a ajuns în faţa procurorilor DIICOT. Mascaţii i-au ridicat de acasă şi i-au dus la audieri.

Despre cei doi soţi, foşti asistenţi maternali, vecinii nu au decât cuvinte de laudă. Şi spun că adolescenţii le creau probleme şi erau agresivi.

''Se luau la bătaie. Erau problemă copiii.''

''Acum nu poţi să-i laşi să facă ce vor ei. O ţâră muncă trebuie.''

''Ssunt oameni foarte buni. Am înţeles că şi copiii erau cu probleme.''

Nu este singurul caz din Timiş în care sistemul eşuează în a avea grijă de copiii nimănui. Un bărbat de 68 de ani, tot asistent maternal, a agresat sexual o copilă de 17 ani. Adolescenta era în grija lui de la vârsta de cinci ani. Individul, cu o minte bolnavă, s-ar fi filmat când îşi bătea joc de fată. În 2016, trei asistenţi maternali au fost condamnaţi la, în total, la 23 de ani de puşcărie, pentru că au violat şi schinguit trei fraţi. DGASPC Timiş nu a dorit să comenteze motivele pentru care sunt atât de multe astfel cazuri în judeţ.

Dacă pentru mullţi copii din centre plasarea la asistenţi maternali este o binecuvântare, pentru alţii a fost fatal. În 2008, o asistentă maternală din Bistrita şoca o ţară întreagă. A torturat până la moarte băieţelul de patru ani pe care îl avea în grijă. Magistraţii au condamnat-o la 22 de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Patru minori din Timiș, transformați de o familie de asistenți maternali în sclavi: ''L-am întrebat de ce are aşa muşchi? A zis - Doamnă, mă pune la muncă!''