Antena Meniu Search
x

Încă unul dintre cei 7 violatori din Vaslui, la un pas să fie eliberat. Burlacu scapă de gratii cu 3 ani mai devreme

Paul Andrei Burlacu, a patrulea tânar dintre cei şapte condamnaţi după ce, în noiembrie 2014, au abuzat timp de mai multe ore, până la leşin, o elevă de 18 care se întorcea de la şcoală în Văleni, Vaslui, este la un pas de libertate, după ce judecătorii au admis cererea de eliberare a acestuia.

de Redactia Observator

la 10.05.2019, 08:16

Paul Andrei Burlacu, a cincilea tânar dintre cei şapte condamnaţi după ce, în noiembrie 2014, au abuzat timp de mai multe ore, până la leşin, o elevă de 18 care se întorcea de la şcoală în Văleni, Vaslui, este la un pas de libertate, după ce judecătorii au admis cererea de eliberare a acestuia.

Judecãtoria Vaslui a admis încã o cerere de eliberare conditionatã a unuia dintre cei şapte violatori din Vãleni. De data aceasta, cel care ar putea sã scape de gratii înainte de executarea integralã a pedepsei este Paul Andrei Burlacu, condamnat la 8 ani si 8 luni de închisoare. 

Decizia nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 3 zile. În acest caz, ultimul cuvânt îl vor avea magistratii Tribunalului Vaslui. 

Paul Andrei Burlacu ar fi al cincilea dintre cei şapte violatori din Vãleni eliberati conditionat dupã Ionuţ Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru şi Silviu Avãdanei.

Pe acelaşi subiect
Cei sapte tineri au primit pedepse cuprinse intre 6 si 10 ani de inchisoare după ce au violat o elevă în Văleni

Violatori eliberaţi după 2 ani

Silviu Avădanei, unul dintre cei șapte tineri din Văleni care au violat o fată în noiembrie 2014, a fost eliberat în ianuarie 2019, cu 5 ani mai devreme, în baza recursului compensatoriu.

El a scăpat de gratii după ce a făcut mai puţin de jumătate din pedeapsă.

Avădanei a fost condamnat la opt ani de închisoare, deoarece nu și-a recunoscut fapta.

Alți doi tineri, condamnați la pedepse mai mici, după ce și-au recunoscut fapta, au fost și ei eliberați condiționat în iunie 2018, ei câștigând peste 200 de zile de libertate fiecare urmare a aplicării recursul compensatoriu. 

Condamnaţi în urma reacţiei societăţii

Şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi preventiv în luna noiembrie a anului 2014, fiind acuzaţi că au acostat o elevă de 18 ani, care se întorcea de la şcoală, pe care au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore.

Ei au fost plasaţi ulterior în arest la domiciliu, puşi sub control judiciar şi arestaţi din nou, în urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a cetăţenilor, care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată. 

Cei şapte tineri au primit pedepse cuprinse între 6 şi 10 ani de închisoare pentru fapta comisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Încă unul dintre cei 7 violatori din Vaslui, la un pas să fie eliberat. Burlacu scapă de gratii cu 3 ani mai devreme