Antena Meniu Search
x

Pelicanii îngheţaţi de pe Lacul Herăstrău din Bucureşti au primit adăpost

Misiune de salvare mai puţin obişnuită în Bucureşti. Alerta s-a declanşat după ce trei pelicani, care au ratat plecarea în ţările mai calde, au fost văzuţi îngheţaţi pe lacul Herăstrău.

Vezi și

Misiune de salvare mai puţin obişnuită în Bucureşti. Alerta s-a declanşat după ce trei pelicani, care au ratat plecarea în ţările mai calde, au fost văzuţi îngheţaţi pe lacul Herăstrău.

La doi paşi de malul îngheţat, un pelican zboară preţ de câteva secunde. Se loveşte apoi de un pod şi cade în apa rece ca gheaţa. Este unul din cele trei exemplare pentru care, aseară, un echipaj de poliţie a cerut ajutor. Doar două dintre păsari au fost însă prinse.

Din cauza temperaturii scăzute, pelicanii abia se mai puteau mişca.

Pentru operaţiunea de salvare, pompierii au venit cu o barcă specială, dar, pentru că apa nu era suficient de adâncă, nu au putut înainta pe lacul Herăstrău. 

Câţiva angajaţi ai administraţiei parcului, cu o plasă imensă, au reuşit într-un final să ajungă la cei doi pelicani. Al treilea însă a dispărut în întuneric. 

Oana Vasiliu, asistent veterinar Centrul de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice: Cel mai probabil se aflau în migraţie. Cumva, au rămas extenuaţi în zona noastră. Ei, din partea de nord a Europei, se găsesc peste tot şi în partea centrală, se duc spre Coasta de Azur, Grecia şi în partea de sud. Unde e mult mai cald şi găsesc mâncare. 

Cele două păsări prinse seara trecută sunt acum în grija specialiştilor de la Centrul de Salvare şi Reabilitare a animalelor sălbatice.

Oana Vasiliu, asistent veterinar Centrul de salvare şi reabilitare a animalelor sălbatice: Le-am preluat, le-am adus la centru, le-am examinat şi în momentul ăsta sunt într-o perioadă de carantină. Trebuie să-i testăm pentru influenţă aviară. Gripă aviară, cum cunoaşte toată lumea. 

Se încearcă în continuare salvarea celui de-al treilea pelican. 

Administratorii Grădinii Zoologice din Bucureşti au oferit deja un adăpost provizoriu pentru zburătoare. 

Dacă rezultatele la analize vor arată că păsările sunt sănătoase, acestea vor fi eliberate, cel mai probabil, la primăvară, în Delta Dunării - acolo unde sunt zeci de mii de astfel de exemplare. Prezenţa pelicanilor în mijlocul Bucureştiului rămâne însă una... mai puţin obişnuită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Pelicanii îngheţaţi de pe Lacul Herăstrău din Bucureşti au primit adăpost