Antena Meniu Search
x

Publicitate făcută cu evaziune de milioane! Ample percheziţii la o reţea de firme de publicitate din Bucureşti şi alte judeţe

Sunt percheziţii de amploare la mai multe firme de publicitate din Bucureşti, dar şi din alte trei judeţe, într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

Vezi și

Sunt percheziţii de amploare la mai multe firme de publicitate din Bucureşti, dar şi din alte trei judeţe, într-un caz de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 4 milioane de lei.

Poliţiştii au descins încă de dimineaţă la sediile unor firme de publicitate şi la locuinţele unor persoane fizice din Alba, Bucureşti, Cluj şi Mehedinţi. Reprezentanţii firmelor respective sunt suspectaţi de evaziune fiscală prin firme fantomă. Potrivit unui comunicat de presă al poliţiei, suspecţii ar fi creat un mecanism financiar foarte bine pus la punct.

Mai precis, ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive. Iar pentru a da o aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, aceştia ar fi făcut plăţi bancare de la firmele legale la cele ilegale.

După care şi-ar fi recuperat banii din conturile firmelor-fantomă. Infracţiunile economice ar fi fost comise în perioada 2012-2014. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la aproape un milion de euro. Poliţiştii pun în executare 3 mandate de aducere la audieri. Surse din anchetă spun că printre acestea se află şi o femeie din Cluj, patroana unor firme de publicitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Publicitate făcută cu evaziune de milioane! Ample percheziţii la o reţea de firme de publicitate din Bucureşti şi alte judeţe