Antena Meniu Search
x

Percheziții DNA la Poliţia Română. Căști de protecție și bastoane cu electroşocuri luate din China, apoi vândute agenților la preţuri aproape duble

Procurorii DNA efectuează percheziții la Poliția Română într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

de Redactia Observator

la 04.04.2023, 14:32

Vezi și

UPDATE: Conform unor surse Agerpres, ar fi vorba despre un contract semnat în luna mai 2020 pentru achiziţia la preţuri supraevaluate a 4.000 bastoane cu electroşocuri, în valoare de 509.320 lei cu TVA, 4.000 de căşti de protecţie cu vizor, în valoare de 582.624 lei cu TVA), dar şi a 400 de complete de blocare trecere auto, în valoare de 259.086 lei cu TVA. Echipamentele ar fi fost cumpărate de un SRL din China şi vândute apoi Poliţiei Române la preţuri aproape duble.

Suspiciuni legate de achiziţia unor echipamente pentru dotarea polițiștilor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție. 

Faptele ar fi fost comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziţie publică privind achiziţionarea unor echipamente pentru dotarea poliţiei naţionale”anunță DNA

Marți, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații din București, dintre care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Percheziții DNA la Poliţia Română. Căști de protecție și bastoane cu electroşocuri luate din China, apoi vândute agenților la preţuri aproape duble