Antena Meniu Search
x

Percheziții în Prahova într-un dosar privind vaccinări fictive anti-Covid. Zeci de suspecţi şi martori, aduşi la audieri

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova efectuează, joi, mai multe percheziţii în judeţ într-un dosar privind obţinerea unor certificate false de vaccinare anti-Covid.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.10.2021, 16:00

Vezi și

UPDATE: Potrivit IPJ Prahova, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 17 percheziţii domiciliare, toate în judeţul Prahova, într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări în legătură modalitatea de eliberare a certificatelor de vaccinare anti Covid, a transmis, joi, IPJ Prahova. 

Sursa citată a precizat că activitatea vizează un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor entităţi.

35 de mandate în dosarul vaccinărilor fictive, în Prahova

”Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals informatic şi uz de fals. Cu această ocazie vor fi puse in executare 35 de mandate de aducere emise pe numele suspectilor”, au precizat politiştii. 

Pe acelaşi subiect

La activitatea menţionată participă poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova şi Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Prahova.

Ancheta în acest caz a început în vara a acestui an, au declarat surse judiciare, după ce, în primă fază, a existat suspiciunea că asistenţi medicali au eliberat certificate false de vaccinare COVID într-un centru de vaccinare din zona comunei Ciorani.

Ancheta a plecat de la un caz descoperit la un centru de vaccinare din Ciorani

Ulterior, ancheta a scos la iveală indicii conform cărora astfel de practici ar fi fost aplicate şi în alte centre de vaccinare din judeţ, scrie news.ro.

Joi, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziţii la mai multe adrese, zeci de suspecţi şi martori în dosar urmând a fi duşi la audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Percheziții în Prahova într-un dosar privind vaccinări fictive anti-Covid. Zeci de suspecţi şi martori, aduşi la audieri