Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Percheziţii la şapte medici şi asistente din Timişoara, acuzaţi de luare de mită. Unul dintre doctori, prins cu 1.000 de euro şi 1.000 de lei asupra sa

Medic prins cu mită! Poliţiştii au făcut descinderi, astăzi, la spitalul municipal din Timişoara şi acasă la şapte doctori şi asistente. Ancheta anti-corupţie se întoarce la secţia chirurgie oncologică, după ce, acum doi ani, chiar şeful acesteia a fost ridicat, tot pentru luare de mită.

de Iulia Pop

la 29.08.2024 , 07:50

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au găsit zeci de mii de lei si zeci de mii de euro acasă la şase medici şi la o asistenta. De asemenea, si mai multe plicuri cu bani nedeschise. Toţi dau acum explicaţii in fata procurorilor. 43 de acte materiale au in vedere anchetatorii: dare si luare de mita. Pacientii oncologici au devenit sursa de bani pentru mai multi medici si asistente de la spitalul municipal din timisoara. Surse din ancheta spun ca denuntul de la care a inceput ancheta a fost facut de o pacienta in urma cu cateva luni. De atunci de atunci a inceput monitorizarea cadrelor medicale.

1.000 de euro ar fi găsit procurorii asupra sa, bani pe care nu i-a putit justifica, dar şi 1.000 de lei

Astazi, ofiterii DGA au descins la spital si l-au ridicat pe chirurgul Laurentiu Drăgici chiar din cabinet, la finalul unei priceduri pe care o facea unei paciente. De la spital au fost ridictate si mai multe acte. 1.000 de euro ar fi gasit procurorii asupra sa, bani pe care nu i-a putit justifica, dar si 1.000 de lei.

Vezi și

Va reamintim, de la aceeasi Sectie de Chirurgie Generala Oncologica, in 2022, anchetatorii l-au ridicat pe medicul Octavian Mazilu, tot pentru spaga. Acesta era pe atunci seful sectiei, iar anterior chiar manager al Spitalului Municipal Timisoara. Anchetatorii il monitorizasera mai multa vreme si stabilisera ca acesta incasase de alte 26 de ori bani de la pacienti si apartinatori in mai putin de doua luni. Vorbim de sume intre 100 si 2000 de lei. Mazilu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare. Acum profeseaza si e chiar director medical la spitalul din Drobeta Turnu Severin.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » Percheziţii la şapte medici şi asistente din Timişoara, acuzaţi de luare de mită. Unul dintre doctori, prins cu 1.000 de euro şi 1.000 de lei asupra sa