Antena Meniu Search
x

Curs valutar

PERICOL! ASTA conţin, de fapt, CRENVURŞTII

Sunt printre cele mai consumate produse fast-food, însă puţini ştiu de pericolul care se ascunde în spatele lor

de Redactia Observator

la 20.11.2014 , 09:31

Potrivit unui studiu realizat în SUA, crenvurştii, mai ales cei folosiţi la hot-dog, sunt preparaţi din resturi de porc extrase din piele şi oase, copite şi coada la care ce adăuga carne de pui sau curcan.

Totul este amestecat cu apă şi o serie de conservanţi nocivi, arome şi coloranţi, şi amestecat până când se obţine o pastă rozaliea.

Acest produs rezultat este numit impropriu carne. De fapt, este numit aliment procesat mecanic şi este de zece ori mai ieftin decât carnea normală.

Articolul continuă după reclamă

Pentru că un crenvurşt să aibă volum, se adăugă în el o serie de alte substanţe care duc la îngrăşare şi la deteriorarea sistemului circulator. Dintre acestea pot fi menţionate amidonul de cartof sau faină de grâu şi pesmetul amestecat cu sare.

Cât despre chimicalele din interiorul fiecărui crenvurşti, iată doar o parte dintre ele:

- Nitrit de sodiu (E250)- potenţial cancerigen, folosit pentru menţinerea culorii crenvurstiului.

- Trifosfați de potasiu şi sodiu (E451)- saruri produse sintetic folosite şi la fabricarea de detergenţi.

- Ascorbat de sodiu (E301)- o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii şi care provoacă iritaţii ale pielii, în doze mari.

- Carmin (E120)- un colorant care poate provoca reacţii alergice sau chiar şoc anafilactic la unele persoane.

- Extract de ardei iute (E160c)- colorant natural.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Evenimente » PERICOL! ASTA conţin, de fapt, CRENVURŞTII