Antena Meniu Search
x

Pesta porcină, confirmată și în Giurgiu, al 12-lea județ afectat de epidemie

Pesta porcină africană a fost confirmată în Giurgiu. Primul caz a fost semnalat în satul Brăniștari, comuna Călugăreni. Giurgiu devine astfel al 12-lea județ afectat de epidemie.

Intervenție într-o zonă afectată de peste porcină
Echipe DSVSA scot dintr-o gospodărie un animal sacrificat din cauza pestei porcine - Observator

Pesta porcină africană a fost confirmată în Giurgiu. Primul caz a fost semnalat în satul Brăniștari, comuna Călugăreni. Giurgiu devine astfel al 12-lea județ afectat de epidemie.

Pesta porcină a fost confirmată în Giurgiu de un comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În urma depistării focarului din satul Brăniștari din comuna Călugăreni, au fost luate și primele măsuri. Astfel, târgurile din Călugăreni și Bolintin Vale au fost închise. În județ au fost instituite și filtre de control rutiere și de dezinfecție.

"Închiderea târgului din localitatea Călugăreni, precum şi a celui din oraşul Bolintin Vale pe o perioadă nedeterminată, precum şi instituirea unor filtre de control rutiere şi filtre de dezinfecţie formate din patru reprezentanţi ai DSVSA Giurgiu, doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi doi reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean sunt măsurile dispuse în seara zilei de 8 septembrie de către preşedintele CJSU, subprefectul judeţului Giurgiu, Adriana Puţaru, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în satul Brăniştari din comuna Călugăreni", transmite Comitetul Județean Giurgiu pentru Situații de Urgență.

12 județe cu pestă porcină

Comitetul Județean a transmis decizia către instituțiile locale subordonate din județ. În județul Giurgiu sunt 11 ferme de porci, cu aproximativ 18 mii de animale. Deja, ca o măsură preventivă, mulți porci au fost sacrificați în ultimele săptămâni și dați la consum.

Înainte de confirmarea venită din Giurgiu, pesta porcină africană era prezentă în 11 județe. România este țara cea mai afectată din Uniunea Europeană de epidemia care a provocat moartea unui uriaș număr de porci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Pesta porcină, confirmată și în Giurgiu, al 12-lea județ afectat de epidemie