Antena Meniu Search
x

Peste 200 de biciclişti s-au înscris la Mamut Bike Race! În competiţie a intrat şi un veterant al mersului pe bicicletă

Să pedalezi 60 de kilometri poate părea lipsit de sens, uneori chiar şi pentru cei cărora le place să mergă pe bicicletă. 

Vezi și

Să pedalezi 60 de kilometri poate părea lipsit de sens, uneori chiar şi pentru cei cărora le place să mergă pe bicicletă. 

Pedalăm, pedalăm şi iar pedalăm. A fost deviza celor peste două sute de participanţi de la competiţia Mamut Bike Race, organizată pe dealurile din jurul oraşului Alba Iulia. Pare simplu, dar cursa nu a fost deloc uşoară nici pentru cei cu experienţă.

"Traseul a fost rapid, nu pot să zic că a fost un traseu greu, mi-a plăcut. Urcări întinse, de forţă, de viteză, coborâri lungi, mi-a plăcut. Îmi plac astfel de curse", a spus un participant la competiţie. 

"Au fost urcări pe care din păcate nu le-am putut face pe bicicletă. În rest mi-a plăcut traseul", spune un altul. 

Dar, cu toţii au reuşit să treacă linia de sosire. Primii dintre concurenţi au ajuns la destinaţie după mai bine de două ore de pedalat.

În competiţie a intrat şi un veterant al mersului pe bicicletă. 

"Sunt în premieră la un asemenea concurs. Eu sunt cicloturist. Am făcut un traseu Bucureşti-Paris, în 12 zile şi patru ore. Pe urmă mi-am continuat drumul până la Marea Nordului şi m-am întors. Deci, o lună de zile, 30 de zile, am parcurs peste şase mii de kilometri", spune, mândru, veteranul biciclitului. 

Competiţia a presupus două trasee. De 35, respectiv 60 de kilometri. 

"Traseul lung este adresat sportivilor avansaţi, ca să spun aşa şi profesioniştilor de la cluburi sportive. Traseul scurt din acest an este ceva mai dificil decât anul trecut. Am introdus nişte elemente tehnice suplimentare şi o lungime mai mare, implicit un grad de dificultate mai mare", spune Cristian Cioroga, organizator.

La finalul competiţiei, aflată la cea de-a doua ediţie la Alba Iulia, cei care au urcat pe podium au primit premii în bani. Dar niciunul dintre participanţi nu a plecat acasă cu mâna goală de la concurs, ci cu câte o medalie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Peste 200 de biciclişti s-au înscris la Mamut Bike Race! În competiţie a intrat şi un veterant al mersului pe bicicletă