Antena Meniu Search
x

Video Peste 200 de gloanţe neexplodate şi o grenadă din al Doilea Război Mondial, găsite într-un cimitir din Constanţa

Alertă în Constanţa, după ce mai multe cartuşe neexplodate, dar şi o grenadă au fost descoperite de un muncitor într-un cimitir din localitatea Mircea Vodă. 

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 15.06.2022, 14:38

Vezi și

Totul s-a întâmplat dimineaţă, când un bărbat a început să sape în cimitirul situat în apropierea primăriei din oraş. Potrivit poliţiştilor, echipa pirotehnică a ISU Dobrogea a fost solicitată pentru a interveni.

La faţa locului au fost găsite 233 de cartuşe cu calibru 7,92 milimetri, care datează din cel de-al Doilea Război Mondial şi care erau utilizate la puştile de tip mitralieră. Echipa de specialişti sosită la faţa locului au efectuat cercetării pentru a preveni apariţia unor astfel de elemente. Cartuşele au fost ulterior transportate în siguranţă şi urmează să fie distruse.

"Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa a fost solicitată prin apel la 112 să intervină pentru asanarea unor elemente de muniţie neexplodate, descoperite într-un cimitir din localitatea Mircea Vodă. La faţa locului, au fost găsite 233 de cartuşe cu calibrul de 7,922 milimetri, din cel de-al Doilea Război Mondial, cartuşe de infanterie, utilizate la puştile mitralieră.  Echipa pirotehnică a efectuat şi operaţiuni de cercetare-detectare în perimetrul respectiv în vederea găsirii unor eventuale noi elemente de muniţie. Cartuşele de infanterie au fost transportate în siguranţă şi depozitate în vederea distrugerii", au transmis poliţiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Peste 200 de gloanţe neexplodate şi o grenadă din al Doilea Război Mondial, găsite într-un cimitir din Constanţa