Antena Meniu Search
x

Video Peste 300 de chitarişti din toată ţara au venit la Cluj pentru a cânta piese folk. "Pune mâna pe chitară", a fost proiectul educațional din spatele concertului

Peste 300 de chitariști din toată țara s-au adunat, seara trecută, la Cluj-Napoca. Iubitorii acestui instrument s-au reunit într-un parc pentru a cânta împreună piese folk şi rock care au făcut istorie. Iar alţii au urcat pe scenă, unde au cântat alături de zeci de trupe consacrate. "Pune mâna pe chitară" a fost proiectul educațional din spatele concertului.

de Redactia Observator

la 16.10.2022, 12:23

Vezi și

Zona verde din centrul oraşului s-a umplut de iubitori ai muzici folk. "Atmosfera a fost mult mai mult decat incendiară. A fost plină de suflet, ceea ce înseamnă enorm pentru noi. E fără cuvinte", a declarat Paul Radu, Antract. Cel mai așteptat artist a fost Emeric Imre care a cântat împreună cu cei 300 de chitariști hitul său Nebun de Alb.

"E cel mai bun semnal că viața normală trebuie să meargă înainte și că tinerii vin spre muzica cântată pe viu, asta e foarte important", a declarat Emeric Imre, artist. În spatele acestui eveniment stă un proiect educațional. Prin intermediul unei aplicații, oricine dorește să învețe să cânte la chitară are acces în mod gratuit la lecții video, iar apoi la astfel de evenimente poate să vină să exerseze alături de artiști mari.

"Prin acest lucru noi incercam sa incurajam nu doar copii, ci si adultii sa pună mana pe acest instrument si sa invete de la 0", a declarat Ovidiu Brumar – organizator. Un produs al acestui proiect sunt Darius și Aris, care în urmă cu 8 ani s-au apucat de chitară, iar acum cântă într-o trupă. Festivalul se află pentru prima dată în Cluj, având 8 ediții în spate la Sibiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Peste 300 de chitarişti din toată ţara au venit la Cluj pentru a cânta piese folk. "Pune mâna pe chitară", a fost proiectul educațional din spatele concertului