Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peste 35.000 de concurenți au participat la concursul NASA, organizat la Craiova. Premiul care îi aşteaptă pe marii câștigători

Cel mai mare eveniment pentru programatori, organizat de NASA la nivel global, s-a ţinut anul acesta și în țara noastră, la Craiova. Acesta a adunat numeroşi pasionați de tehnică, inginerie și soluții pentru explorarea spațiului din lumea întreagă. Cele mai interesante idei au șanse să fie puse în aplicare chiar de agenția spațială americană, iar echipele care le-au dezvoltat vor fi invitate să își prezinte proiectul în fața specialiștilor NASA. 

de Cristina Oprea

la 03.10.2022 , 07:42

Timp de două zile, tinerii pasionați de programare, inginerie și tehnică spațială au lucrat fără întrerupere pentru a-și pune ideile în practică. Un exemplu este şi robotul Ro Venus, proiectul unor elevi de 11 ani. Pentru ei, pasiunea pentru spațiu și tehnologie depășește orice granițe. 

Ştefan Ioviţa, 12 ani: Facem un proiect care se numeşte Explorin Venus Together. Eu lucrez pe o aplicaţie de configurare 3D. Sperăm să câştigăm şi să mergem şi la NASA, la Washington.

Peste 35.000 de concurenți de pe întreg mapamondul participă la eveniment

Vezi și

70 de participanți din România s-au înscris anul acesta în competiția NASA. Este cel mai mare eveniment de acest fel, organizat în paralel în lumea întreagă. 100 de ţări participă în această competiţie, iar în mod tradiţional, cei mai mulţi participanţi sunt în mod tradiţional din Cairo.

Pe acelaşi subiect

Sunt peste 35.000 de concurenți de pe întreg mapamondul, iar echipele româneşti au fost mereu remarcate. În 2018, developerii din România au ajuns în finala competiției, cu o soluție de explorare a satelitul planetei noastre. Dincolo de premii și bucuria de a fi concurent într-o competiție NASA, miza este clară.

Alin Mechenici, organizator: Scopul este de a face crowdsourcing pe idei, pentru NASA, ei în fiecare an deschid datele, astfel încât toţi participanţii lumii să le rezolve probleme reale. Cei care câştigă au şansa să fie invitaţi de NASA, să vadă o rachetă când se lansează, şi poate cine ştie, să fie angajaţi pe acolo

Companiile IT n-au ratat ocazia şi au trimis mentori pentru tinerele talente.

Lavinia, mentor: Sunt developer în cadrul firmei şi am fost trimisă ca şi mentor. Sinceră să fiu, s-au descurcat extraordinar de bine, poate doar pe alocuri mici ajustări. Sunt convinsă că avem o grămadă de oameni cu idei extraordinare, mai ales generaţia nouă. 

Hackatonul NASA este la cea de-a treia ediție în țara noastră și va fi organizat și în anii următori.

Cristina Oprea Like

La 37 de ani, are deja mai mult de 15 ani de când lucrează în presă. A început la Gazeta de Sud. A făcut marketing şi comunicare în mass media, CSR, vânzări sau voluntariat în campanii umanitare.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Peste 35.000 de concurenți au participat la concursul NASA, organizat la Craiova. Premiul care îi aşteaptă pe marii câștigători