Antena Meniu Search
x

Turiştii s-au distrat autentic româneşte la petrecerea câmpenească de pe Valea Mureșului

Miros ameţitor de pâine coaptă pe vatră, bucate la ceaun, dansuri populare şi multă voie bună. E greu să rezişti tentaţiei, în acest weekend, la festivalul de pe Valea Mureşului.

de Redactia Observator

la 28.07.2019, 14:35

Vezi și

Miros ameţitor de pâine coaptă pe vatră, bucate la ceaun, dansuri populare şi multă voie bună. E greu să rezişti tentaţiei la festivalul de pe Valea Mureşului. Au grijă de oaspeţi gospodinele care se întrec în preparate delicioase, dar şi artiştii şi meşterii populari, care îi atrag în zonă pe iubitorii vremurilor de altădată.

La câţiva kilometri de Târgu Mureş, în comuna Răstoliţa, lumea s-a distrat autentic româneşte. Muzica populară răsună în vale, iar sutele de oameni veniţi la petrecerea câmpenească nu s-au dat duşi de lângă ceaunele cu bucate tradiţionale. 

Cu şorţuri în brâu, neobosite, bucătăresele nu contenesc să încarce farfuriile. Au pregătit mâncăruri întocmai cum o făceau bunicile lor. Aşa că oaspeţii nu au avut nicio şansă să descopere secretul preparatelor.

Nu doar pofta de mâncare a fost potolită, ci şi pofta inimii. Dansatorii profesionişti au încins hore pe muzică tradiţională, iar meşterii populari s-au lăudat cu costumele făurite de străbuni.

Aflat deja la a cincisprezecea ediţie, festivalul de pe Valea Mureşului aşteaptă peste 10.000 de oaspeţi din toate colţurile ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Turiştii s-au distrat autentic româneşte la petrecerea câmpenească de pe Valea Mureșului