Antena Meniu Search
x

Petrecere românească de ziua irlandezilor în puburile şi barurile din Centrul Vechi al Capitalei (Video)

Tradiţionaliştii care spun un nu hotărât sărbătorilor "importate" cum ar fi Halloween sau Valentine's Day pot avea un nou motiv de nemulţumire. Nu şi iubitorii petrecerilor până în zori.

de Redactia Observator

la 17.03.2019, 11:27

Vezi și

Tradiţionaliştii care spun un nu hotărât sărbătorilor "importate" cum ar fi Halloween sau Valentine's Day pot avea un nou motiv de nemulţumire. Nu şi iubitorii petrecerilor până în zori. O nouă astfel de zi a început să fie celebrată şi la noi, mai ales datorită localurilor cu specific irlandez. Saint Patrick's Day, una dintre sărbătorile cele mai importante în cultura etnicilor irlandezi, a fost prilej de distracţie în avans, pe străzile din Centrul Vechi al capitalei.

Patriciu, în calendarul nostru, Saint Patrick în cultura irlandeză. Unul dintre reperele acestor etnici, devenit prilej de petrecere şi pentru români.

Sfântul Patrick s-a născut în Britania, însă la vârstă de 16 ani, a fost furat de piraţi şi vândut în Irlanda ca sclav. După 6 ani a reuşit să scape şi să se întoarcă acasă, dar în anul 438, a revenit în Irlanda, devenind cel care a creştinat aceste pământuri.

Astăzi, este considerat ocrotitorul Irlandei şi Islandei, iar ziua sa, 17 martie, este marcată de irlandezi pe tot globul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Petrecere românească de ziua irlandezilor în puburile şi barurile din Centrul Vechi al Capitalei (Video)