Petru Avram, directorul de la Apele Române Iaşi, şi-a dat demisia, la două zile după ce a fost pus sub învinuire de DNA

De Monica Palade.
Publicat: 28.04.2021, 21:17.
Actualizat: 28.04.2021, 21:17

La două zile după ce a fost pus sub învinuire de DNA, Petru Avram, autointitulat „animal politic”, şi-a dat demisia, miercuri, de la Apele Române Iaşi.

Petru Avram, directorul de la Apele Române Iaşi, şi-a dat demisia, la două zile după ce a fost pus sub învinuire de DNA

Facebook

Decizia vine la două zile după ce DNA a anunţat că a început urmărirea penală împotriva sa. Petru Avram a fost pus sub acuzare de către Direcţia Naţională Anticorupţia pentru angajarea ilegală a unei foste chelneriţe, Simona Elena Iancu, pe un post de inginer.

Tânăra a fost detaşată de la Primăria Vatra Moldoviţei la ABA Prut Bârlad, după cum a relatat în luna februarie Recorder. În acest dosar mai sunt urmăţi penal şi Virgil Saghin - primarul comunei Vatra Moldoviţei, Gabriel Nica - viceprimar al comunei şi Ana Boca - secretarul comunei. Petru Avram s-a autointitulat “animalul politic” care va ajunge cel puţin ministru. Se pare că, cel puţin pentru moment, funcţia de la Apele Române va fi preluată de către adjunctul Şerban Chihaia.

Ce spun procurorii

Citește și:

„Din cercetările efectuate în cauză până în acest moment, reiese că angajarea lui Iancu Elena-Simona la Primăria comunei Vatra Moldoviţei ar avea un caracter fictiv, în sensul că, cei trei suspecţi, primarul Saghin Virgil, secretara generală a comunei Boca Ana şi directorul ABA Prut-Bârlad Avram Petru, dar şi beneficiara demersurilor, suspecta Iancu Simona-Elena, ar fi avut de la început reprezentarea că aceasta din urmă nu va activa în cadrul Primăriei comunei Vatra Moldoviţei, că angajarea acesteia ar fi doar rezultatul unor favoruri şi că ar servi doar ca bază aparent legală pentru promovarea, prin detaşare, în funcţia urmărită de la început, respectiv cea din cadrul ABA „Prut-Bârlad” Iaşi”, se arată în comunicatul de presă transmis de DNA.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.