Antena Meniu Search
x

Video Petru, un bebeluș de origine română, s-a vindecat de COVID după 70 de zile la ATI, în Valencia

În aplauzele medicilor, un bebeluș de origine română a fost externat după 70 de zile petrecute la ATI, într-un spital din Valencia. Băiețelul s-a născut perfect sănătos însă s-a întors în stare gravă la pediatrie, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 08.01.2021, 08:14

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images
  • Petru a ieșit din spital după 70 de zile
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Petru s-a născut pe 9 octombrie, perfect sănătos, la un spital din Valencia. Nouă zile mai târziu, băiețelul a fost adus în stare gravă la spital, după ce ar fi contractat virusul de la fratele său, asimptomatic, scrie levante-emv.com.

Starea sa era atât de gravă, încât medicii au decis transferarea lui imediată la Terapie Intensivă. Cel mai fericit moment s-a transformat într-un coșmar pentru Cristina și José, părinții bebelușului, care anu l-au mai putut vedea pe Petru decât prin videoconferinţă, timp de aproape două luni.

Inițial, bebelușul prezenta doar probleme respiratorii, apoi starea lui a început să se degradeze, medicii luând decizia să-l interneze la Terapie Intensivă. Recuperarea sa a fost lentă, însă, în cele din urmă, după 70 de zile, Petru a învins virusul. 

Momentul extern[rii a fost unul special at\t pentru familie, cât și pentru medici, iar băiețelul a părăsit spitalul în aplauzele cadrelor medicale. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Situația epidemică în Spania

Peste două milioane de spanioli au contractat virusului, de la debutul pandemiei în statul din vestul Europei. Dintre aceștia, peste 51.000 au murit, potrivit cifrelor furnizate de Ministerul spaniol al Sănătății, scrie El Pais

Timp de trei luni, țara a intrat în carantină totală. Astfel, între 14 martie - 21 iunie, cetățenii nu au avut voie să iasă din casă decât pentru situații de urgență, pentru aprovizionare sau pentru a merge la job. 

Cetățenii nu au mai ținut cont atât de mult de restricții, odată cu venirea Crăciunului. Cu toate acestea, cifrele îngrijorătoare din decembrie au determinat autoritățile să înăsprească din nou măsurile anti-COVID. 

Între timp, rata de infectare continuă să crească. Media națională se apropie de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. În ceea ce privește spitalele, în timpul Crăciunului s-a observat o ușoară creștere a numărului de internări datorate infectării cu coronavirus.

"Situaţie alarmantă" creată de noua tulpină mai contagioasă a coronavirusului

22 de ţări din Europa au înregistrat cazuri legate de noua tulpină, a precizat OMS. Europa a înregistrat mai mult de 27,6 milioane de cazuri şi 603.000 morţi, potrivit organizaţiei. 

Conform OMS, noua tulpină "ar putea să înlocuiască progresiv pe celelalte aflate în circulaţie în regiune, aşa cum s-a văzut în Marea Britanie şi din ce în ce mai mult în Danemarca", scrie News.ro.

Epidemia se agravează şi în Statele Unite, care deplângeau miercuri seară 3.626 de victime în 24 de ore, a doua zi după un record de alte 236.601 de noi contaminări. 

Pandemia a făcut cel puţin 1.884.187 de victime în lume de la apariţie în decembrie 2019, potrivit unui bilanţ stabilit joi de AFP. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Petru, un bebeluș de origine română, s-a vindecat de COVID după 70 de zile la ATI, în Valencia