Antena Meniu Search
x

Artistul Philippe Zdar, membru al duo-ului Cassius, a murit în urma unui accident: "A căzut de la fereastră"

Veste tristă pentru fanii lui Philippe Zdar. Artistul şi-a pierdut viaţa la 50 de ani, accidental, după ce a căzut de la fereastra unei clădiri pariziene.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 20.06.2019, 12:20

Philippe Zdar a murit
Philippe Zdar a căzut de la fereastră - Profimedia

Veste tristă pentru fanii lui Philippe Zdar. Artistul şi-a pierdut viaţa la 50 de ani, accidental, după ce a căzut de la fereastra unei clădiri pariziene.

DJ-ul francez și producătorul Philippe Cerboneschi, supranumit „Zdar” a murit, în urma unui accident teribil. Artistul a căzut de la fereastra unei clădiri din Paris, conform declaraţiilor agentului său.

Zdar, născut Philippe Cerboneschi și Hubert Blanc-Francard au realizat piese pentru rapperul francez MC Solaar înainte de a-și înființa duo-ul Cassius în anul 1989.

De altfel, producțiile solo ale lui Zdar pentru alți artiști i-au câștigat o reputație de sine stătătoare. A colaborat şi a ajutat la producerea albumului de debut al lui Phoenix din 2000, United, când sesiunile cu producătorul inițial s-au înrăutățit. Albumul lor Wolfgang Amadeus Phoenix a câștigat şi premiul Grammy pentru cel mai bun album muzical alternativ în anul 2010.

"A căzut, în urma unui accident, de la fereastra unei clădiri cu multe etaje din Paris", a declarat agentul său, Sébastien Farran, fără să ofere alte detalii.

Philippe Cerboneschi, în vârstă de 50 de ani, era membru al duoului electro Cassius alături de Hubert Blanc-Francard încă din 1996. În anul 1999 au lansat primul album, cu acelaşi nume, „1999”, care îmbină sonorităţi house,hip-hop şi funk.

"Philippe Zdar a fost o sursă de inspirație atât de mare", a declarat producătorul Rostam Batmanglij, fostul producător al Vampire Weekend.

Potrivit The Guardian, trupa electronică australiană Cut Copy l-a descris pe Zdar ca fiind „un adevrat talent, unic, original, implicat în realizarea primului nostru album, precum şi a multor înregistrări uimitoare. Energia şi generozitatea sa nu vor fi uitate”.

Cel mai recent album al lui Cassius, Dreems, va fi lansat vineri. De asemenea, Zdar a produs ultimul album Hot Chip, "A Bath Full of Ecstasy".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Artistul Philippe Zdar, membru al duo-ului Cassius, a murit în urma unui accident: "A căzut de la fereastră"