Antena Meniu Search
x

Video Plic suspect, la Ambasada Rusiei: ce conţinea acesta. Ruşii, recunoscători SRI-ului pentru cum a intervenit

Un plic suspect a fost trimis la Ambasada Rusiei din Bucureşti. Echipele pirotehnice au fost chemate la faţa locului pentru a interveni.

de Redactia Observator

la 17.02.2023, 19:33

Vezi și

UPDATE: Plicul suspect de la Ambasada Rusiei din București nu conține material exploziv, anunță SRI. „În legătură cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizăm că au fost încheiate activitățile pirotehnice. Nu a fost depistat conținut de material pirotehnic. Se continuă investigațiile de laborator”, a anunța SRI.

UPDATE: Ambasada Rusiei recunoaşte incidentul şi spune că plicul avea un conţinut pudrat ce a fost trimis spre expertiză autorităţilor române. Totodată, oficialii ruşi au ţinut să mulţumească autorităţilor române pentru profesionalismul cu care au tratat incidentul.

"Ambasada Rusiei în România confirmă primirea pe data de 17 februarie a unui plic cu conținut pudrat de la un expeditor necunoscut. Am informat serviciile locale competente despre acest lucru, care au sosit prompt la misiunea diplomatică și, după inspecția inițială a plicului, au decis să efectueze analize suplimentare în laborator. Momentan nu avem informații despre conținutul plicului. În urma incidentului nu au fost victime. Ambasada își exprimă recunoștința părții române pentru răspunsul prompt și profesional", se arată în comunicatul Ambasadei Rusiei.

"În aceasta dupa-amiaza, echipele pirotehnice ale SRI s au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a demara procedura standard in legatura cu un plic considerat suspect. In urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat si transportat in siguranta in vederea expertizarii. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat in laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente. În acest caz SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne", se arată în comunicatul SRI.

Sursa citată a precizat că, în urma unui control preliminar, plicul a fost ridicat şi transportat în siguranţă în vederea expertizării. ”Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanţe ce ar putea fi prezente”, a mai transmis SRI. În acest caz SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Plic suspect, la Ambasada Rusiei: ce conţinea acesta. Ruşii, recunoscători SRI-ului pentru cum a intervenit