Antena Meniu Search
x

Poliția Animalelor din Maramureș a intrat în acțiune, însă n-are adăposturi. La Baia Mare centrul pentru câini este arhiplin

Poliţia Animalelor a intrat în acţiune, dar nu are nici măcar un adăpost unde să plaseze animalele care au fost supuse relelor tratamente, abuzurilor sau actelor de cruzime. Se întâmplă în Maramureş, acolo unde o astfel de investiţie nu a fost cuprinsă în bugetul local, chiar dacă asigurarea de adăpsoturi e în sarcina Consiliului Judeţean. În această situaţie, adăpostul pentru câini fără stăpân din Baia Mare, care este arhiplin, rămâne singura variantă, dar nu şi pentru animalele de talie mare. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 09.04.2021, 16:30

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Adăpostul public de câini din Baia Mare găzduieşte peste 360 de patrupede. Cele mai multe dintre ele luate de pe stradă sau adandonate de stăpâni. Chiar dacă este arhiplin, momentan, adăpostul este singura soluţie pentru câinii salvaţi de Poliţia Animalelor.

Monica Bohoni, reprezentat adăpostul public: Dacă e vorba de cazuri de maltratare sau căţei care au nevoie urgent de ajutor să zicem că o să fie locuri. Cu toate că locurile sunt foarte limitate.

Anca Pop, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Cetăţenii trebuie să ştie că poliţiştii biroului pentru protecţia animalelor, care în exercitarea atribuţiilor de serviciu constată că un animal se află într-o stare de pericol emite în dată ordin de deplasare în  adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

Dacă în cazul câinilor, reprezentaţii adăpostului spun că sunt dispuşi să îi primească, când vine vorba despre animale de talie mare, lucurile se complică. În lipsa unui adăpost dedicat, poliţiştii nu au unde să ducă animalele salvate. Şi nici nu vor avea prea curând, căci Consiliul Judeţean Maramureş nu are buget pentru o astfel de investiţie.

Printr-un răspuns la solicitările noastre, autoritatea judeţeană a precizat faptul că a purtat deja discuţii cu Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi cu Ministerul Afacaerilor Interne, pentru a pune în aplicare prevederile ordonanţei care stipulează înfiinţarea adăpostului public.

Cum şi când se va întâmpla asta.. încă nu se ştie. De la înfiinţare, Poliţia Animalelor a intervenit doar în judeţul Maramureş în 20 de cazuri privind animale supuse relelor tratamente, abuzurilor sau actelor de cruzime.  Poliţiştii au aplicat trei amenzi contravenţionale în valoare de 3.500 de lei şi au deschis două dosare penale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Poliția Animalelor din Maramureș a intrat în acțiune, însă n-are adăposturi. La Baia Mare centrul pentru câini este arhiplin