S-a înființat Poliția Școlară, alcătuită din 270 de polițiști. Misiunea lor, să combată violența în școli

De Cristian Ionescu.
Publicat: 08.09.2020, 22:13.
Actualizat: 08.09.2020, 22:31

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat înființarea unei noi structuri în cadrul Poliției Române. Direcția pentru Siguranță Școlară va preveni și combate violența în școli.

Direcția pentru Siguranță Școlară va avea misiunea de a preveni și combate violența în școli

Poliția Siguranței Școlare a fost înființată

Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

"Astăzi, am ordonat prin Ordinul ministrului Afacerilor Interne nr. 1842 din 8 septembrie înfiinţarea, în cadrul Poliţiei Române, a Direcţiei pentru Siguranţă Şcolară. Poliţia Siguranţă Şcolară va avea o subordonare centrală, iar obiectul ei de activitate este strict legat de asigurarea protecţiei şi siguranţei elevilor şi a cadrelor didactice. Noua structură va preveni şi combate violenţa în şcoală, cu accent pe fenomenul de bullying, şi actelor de violenţă între elevi în interiorul şcolii, cât şi în proximitatea acesteia. Totodată, va monitoriza măsurile de siguranţă, va analiza fenomenele infracţionale din fiecare şcoală, va identifica riscurile şi problemele specifice fiecărei unităţi de învăţământ", a anunțat ministrul Vela.

Poliția Școlară va coordona toate acţiunile de combatere a infracţionalităţii şi va dispune prezenţa poliţiştilor de ordine publică, rutieri, a jandarmilor şi a Poliţiei Locale pentru funcţionarea şcolilor în condiţii de siguranţă.

Structura va coopera cu unităţile de învăţământ şi autorităţile locale pentru combaterea "fenomenului criminogen din şcoli" şi va acţiona în comun cu celelalte structuri ale MAI pentru combaterea infracţionalităţii juvenile, a criminalităţii organizate, respectiv a traficului de persoane şi a traficului de droguri.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.