Antena Meniu Search
x

Poliția timișoreană cere ridicarea unei biciclete lăsate pe trotuar în memoria unui tânăr care a murit strivit de o betonieră

Situaţie controversată în Timişoara! În urmă cu un an, o bicicletă albă cu coroane şi lumânări a fost plasată simbolic pe un bulevard, în memoria unui tânăr biciclist care a murit într-un accident. Acum însă, poliţia locală cere proprietarului să ridice bicicleta de pe domeniul public.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 13:50

Vezi și

Poliţia locală spune că acea somaţie a apărut în urma unor sesizări trimise de cetățeni. Șoferi, în principal, care s-au plâns că bicicleta albă legată de un stâlp pe trotuar îi încurcă și că le obturează vizibilitatea.

Este vorba de un ghost-bike și există peste tot în lume. A fost amplasată în Timișoara anul trecut în memoria unui tânăr biciclist, mort in trafic, după ce a fost strivit de o betonieră, dar și în memoria altor bicicliști care au murit la fel.

Zona unde a avut loc accidentul este una controversată, spune familia victimei. Marcajele dispăruseră, înaintea producerii accidentului, pe anumite porțiuni. S-a lucrat la trotuar și nu au mai fost refăcute. La început, poliția chiar a încercat să dea vina pe tânărul care a murit. 

Tot Poliția locală spune că se pot face anumite demersuri către primăria orașului, de către familia victimei, pentru ca bicicleta respectivă să primească statutul de monument și să poată fi lăsată în continuare pe domeniul public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Poliția timișoreană cere ridicarea unei biciclete lăsate pe trotuar în memoria unui tânăr care a murit strivit de o betonieră