Antena Meniu Search
x

Poliţist, acuzat că a furat borseta unei victime implicate într-un accident, în Mehedinţi. În interiorul ei se aflau peste 10.000 de lei

Un poliţist din Drobeta Turnu Severin este cercetat după ce ar fi furat borseta plină cu bani şi acte a unei victime implicate într-un accident rutier. Aceasta ar fi căzut pe jos, agentul a dus-o în autospeciala Poliţiei şi nu a mai restituit-o proprietarului.

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 15:42

Poliţist, acuzat că a furat borseta plină cu bani a unei victime implicate într-un accident, în Mehedinţi. În interiorul ei se aflau peste 10.000 de lei
Poliţist, acuzat că a furat borseta plină cu bani a unei victime implicate într-un accident, în Mehedinţi. În interiorul ei se aflau peste 10.000 de lei - Shutterstock

Un bărbat a sesizat Poliţia, în 3 octombrie, că i-a fost furată borseta cu bani, credea el, din maşina staţionată şi neasigurată.

”La data de 3 octombrie a.c., Poliţia municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un bărbat, de 25 ani, despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.20, persoane necunoscute i-ar fi sustras din autoturism o borsetă, în care se aflau 9.000 de lei, 100 de dolari, 100 de euro, permisul de conducere, cartea de identitate şi alte documente personale, vehicul ce era staţionat şi dezasigurat, pe strada Calea Severinului, în apropierea intersecţiei cu centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea efectuării de verificări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul Penal”, a transmis IPJ Mehedinţi, vineri, într-un comunicat de presă.

Hoţul, un agent de 53 de ani

În urma cercetărilor, poliţiştii l-au găsit pe suspectul de furt, fiind vorba de un poliţist. 

Pe acelaşi subiect

”Ulterior, în urma cercetărilor, poliţiştii au identificat persoana bănuită de sustragerea bunurilor, în persoana unui bărbat, de 53 de ani, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Din verificări a reieşit că bărbatul bănuit de comiterea faptei este agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, fiind încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 1993”, se mai arată în comunicat.

Poliţistul a găsit borseta cu bani pe carosabil şi a dus-o în autospeciala de Poliţie cu care a ajuns în zona accidentului, însă nu a mai predat-o colegilor săi. 

”Poliţistul fusese solicitat să se deplaseze pe centura ocolitoare a municipiului unde apelantul a sesizat faptul că a fost implicat într-un accident rutier, posibil soldat cu victime. La faţa locului, agentul de poliţie ar fi ridicat de pe partea carosabilă o borsetă pe care o introdusese în autospeciala de poliţie, iar, ulterior, după preluarea evenimentului de către Serviciului Rutier, structură competentă cu efectuarea cercetării la faţa locului, poliţistul în cauză a părăsit locul evenimentului, fără a preda bunul colegilor care au continuat activităţile procedurale”, precizează IPJ Mehedinţi.

Poliţistul a fost dat afară

IPJ Mehedinţi a transmis că se delimitează de astfel de comportamente şi că poliţistul care a furat borseta a fost dat afară de la serviciu.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanţă cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susţinem toate activităţile specifice procedurilor penale şi avem ca deziderat funcţionarea instituţiei doar cu poliţişti integri şi profesionişti, iar de fiecare dată ne vom face curăţenie în propriul sistem. Totodată, la data de 4 octombrie a.c., poliţistului i-au încetat raporturile de serviciu”, a mai transmis IPJ Mehedinţi.

Dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Poliţist, acuzat că a furat borseta unei victime implicate într-un accident, în Mehedinţi. În interiorul ei se aflau peste 10.000 de lei