Antena Meniu Search
x

Video Poliţist din Vaslui, luat la pumni de un individ fără mască. Bărbatul s-a înroşit la faţă când a auzit de restricţiile COVID

Certificatul verde aprinde încă spiritele în pieţe şi centre comerciale. Poliţiştii şi agenţii de pază se confruntă zilnic cu oameni care încearcă să intre fără a avea voie. În unele cazuri, vorba bună nu este suficientă şi se ajunge la violenţă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.11.2021, 21:27

Vezi și

S-a întâmplat la Vaslui. Într-o piaţă, înainte de prânz. Un poliţist local îi explică unui bărbat că nu are voie să intre fără mască. Dialogul durează mai bine de jumătate de minut. Bărbatul se îndreaptă spre ieşire, dar se întoarce nervos. Îl loveşte de mai multe ori pe poliţistul local. Agentul încearcă să se apere, însă fără prea mult succes. Până la urmă, bărbatul pleacă, fără a fi imobilizat de poliţistul local.

"Unul dintre comercianții aflați în piață la momentul respectiv a apelat la 112", spune Tofan Clitemnestra, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui. Poliţiştii l-au prins imediat pe agresor. Are 45 de ani şi este dintr-o comună de lângă Vaslui. "Polițistul local care ar fi fost agresat a depus o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj", a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui. Mai mult, "pentru nepurtarea măștii de protecție, agresorul a fost sancționat cu amendă de 2000 de lei", adaugă Sorin Catană, şeful Poliţiei Locale Vaslui. 

Un bărbat a intrat într-un mall din Bucureşti fără certificat verde, dar cu o decizie de la Tribunal

În Capitală, un bărbat a intrat în zona de food-court a unui mall fără mască şi fără certificatul verde. În schimb, avea o decizie a Tribunalului Bucureşti. "Se dispune anularea tuturor restricțiilor pe bază de certificat verde, în special pe bază de discriminare față de cei nevaccinaţi". Însă hotărârea instanţei nu se poate aplica. "Deși avem această hotărâre, nu înseamnă că a fost ridicată obligația prezentării certificatului verde, pentru că aceeași obligație rezidă și din hotărârea de guvern care a prelungit starea de alertă în România", explică avocatul Adrian Cuculis.

Aşa că bărbatul a fost amendat. Doar în ultimele 24 de ore, peste 3.000 de persoane au fost sancţionate pentru încălcarea normelor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Poliţist din Vaslui, luat la pumni de un individ fără mască. Bărbatul s-a înroşit la faţă când a auzit de restricţiile COVID