Antena Meniu Search
x

Poliţist din Iaşi, obligat să plătească daune, pentru că a zdrobit mandibula unui tânăr drogat

Un poliţist din judeţul Iaşi a fost obligat de tribunal să plătească daune morale de 5 mii de lei unui tânăr drogat, pe care l-a bătut.

Poliţist din Iaşi, obligat să plătească daune, pentru că a zdrobit mandibula unui tânăr drogat

Un poliţist din judeţul Iaşi a fost obligat de tribunal să plătească daune morale de 5 mii de lei unui tânăr drogat, pe care l-a bătut. De asemenea, agentul va achita încă 1000 de lei, cheltuieli de judecată.

Poliţistul Petru Cîtea va plăti scump pentru reacţia la nervi avută în timpul unei intervenţii în noiembrie 2014, în oraşul Paşcani din judeţul Iaşi. Atunci, un tânăr aflat sub influenţa etnobotanicelor şi-a bătut ambii părinţi, iar agentul l-a încătuşat. Tânărul i-ar fi cerut însă poliţistului o ţigară şi l-ar fi scuipat, când acesta l-a refuzat.

Înfuriat, Petru Cîtea l-a lovit pe tânărul drogat, provocându-i o dublă fractură de mandibulă.

După 4 ani, poliţistul şi-a aflat verdictul. Pe lângă obligaţia la plata unor daune morale de 5 mii de lei şi a cheltuielilor de judecată în valoare de o mie de lei, el a fost condamnat şi la şase luni de închisoare cu suspendare. Dar pedeapsa i-a fost însă amânată, spune ziaruldeiasi.ro şi, astfel, dacă pe perioada termenului de încercare agentul nu mai comite alte infracţiuni, va rămâne fără cazier.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Poliţist din Iaşi, obligat să plătească daune, pentru că a zdrobit mandibula unui tânăr drogat