Antena Meniu Search
x

Polițist lovit cu maşina de fiul unui angajat la Guvern: "Ce, bă, unde e staţie? Unde se termină staţia de autobuz?"

Un poliţist din București a fost luat pe capota maşinii conduse de fiul unui înalt funcţionar public, angajat la Guvern. Accidentul a avut loc în centrul oraşului. Şoferul fusese oprit pentru că a oprit neregulamentar.

de Alexandra Duminică

la 30.11.2020, 10:06

Vezi și
  • Poliţistul s-a ridicat şi a plecat în urmărirea celui care l-a lovit.
  • Înainte să fie prins, fugarul a gonit câţiva kilometri, inclusiv pe străzi cu accesul interzis.  

Imaginile accidentului au fost surprinse de camerele de supraveghere din zona Gării de Nord. Poliţistul a parcat autospeciala în spatele tânărului şi l-a avertizat, prin semnal sonor, să plece din staţia de autobuz. 

Florin Marcu, poliţistul lovit: "A început să aibă un un comportament şi un ton agresiv, începând să ţipe: Ce, bă, unde e staţie? Unde se termină staţia de autobuz?" 

Agentul a tras maşina în faţa autoturismului tânărului, s-a dat jos şi i-a cerut documentele.

"A dat cu spatele, m-am uitat la el, l-am văzut clar, se uita la mine. A accelerat. În momentul în care a ajuns în dreptul meu, i-am spus, am ţipat la el: Rămâneţi pe loc! Opţi-vă acum! A accelerat şi mai tare şi m-a acroşat", a declarat agentul.

Poliţistul s-a ridicat şi a plecat în urmărirea celui care l-a lovit. Înainte să fie prins, fugarul a gonit câţiva kilometri, inclusiv pe străzi cu accesul interzis.  

"A luat telefonul, a apucat să apeleze, cred că pe tatăl lui. A spus: Am dat peste un poliţist cu maşina, mi s-a aruncat în faţă. Te rog frumos să ma ierţi. Atunci eu am... Poliţia! Culcat! am procedat la încătuşare", a mai spus poliţistul.

Cosmin Andreica, preşedintele Sindicatului Europol: "La acest moment, ştim că fapta a fost înregistrată ca vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Sperăm ca încadrarea să se schimbe în ultraj şi, de ce nu, dacă... să vorbim şi despre o tentativă la omor". 

Însă după aproximativ cinci ore de audieri, anchetatorii au hotărât ca tânărul, fiul unui angajat al Secretariatului General al Guvernului, să fie cercetat în libertate:

"Nu doresc să dau niciun fel de declaraţie în acest moment. Mulţumesc!"

Dacă această încadrare s-ar fi schimbat, atunci individul ar fi putut să fie condamnat la peste 10 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Polițist lovit cu maşina de fiul unui angajat la Guvern: "Ce, bă, unde e staţie? Unde se termină staţia de autobuz?"