Antena Meniu Search
x

Poliţistul care a împuşcat în cap un tânăr a ajutat la arestarea şefului lui, comandantul Poliţiei Rutiere Vaslui, acum doi ani

Poliţistul care a împuşcat în cap un tânăr a ajutat la arestarea şefului lui, adjunctul Poliţiei Rutiere Vaslui, acum doi ani.

Poliţistul care a împuşcat în cap un tânăr a ajutat la arestarea şefului lui, comandantul Poliţiei Rutiere Vaslui, acum doi ani

Poliţistul care a împuşcat în cap un tânăr a ajutat la arestarea şefului lui, comandantul Poliţiei Rutiere Vaslui, acum doi ani. Procurorii DNA l-au pus atunci să îşi monitorizeze superiorul cu tehnică specifică de supraveghere şi acţiunile lui au dus la reţinerea lui Iulian Munteanu.

Adrian Munteanu, 27 de ani, a fost împuşcat de un agent de la Rutieră, în Vaslui, după ce a fost somat să se oprească, atunci când încerca să fugă de poliţişti. Tânărul a decedat ulterior la spital, iar cel a căruia armă s-a descărcat, spune unele surse, accidental, este Mihai Vizitiu.

Agent în Biroul Rutier Vaslui, acesta a fost în urmă cu doi ani în centrul unui scandal imens, după ce a colaborat cu procurorii DNA la prinderea şefului său şi nu a cerut protejarea identităţii. Şeful Biroului Rutier, subcomisarul Iulian Munteanu, a fost acuzat că din 2013 şi până în toamna anului 2015, în mod constant, a solicitat agenţilor din subordine să falsifice pocesele verbale de constatare a unor contravenţii prin suprascriere şi să transforme amenzile în avertismente. Beneficiarii serviciilor erau persoane apropiate sau cunoştinţe de la care Iulian Munteanu solicita diverse beneficii.

Iulian Munteanu a fost arestat pe 19 decembrie 2015, alături de comisarul şef Mihai Axente, din cadrul Direcţiei Rutiere a IGPR, pe care l-ar fi mituit cu un pat şi produse alimentare şi alcoolice pentru a nu fi sancţionat, în urma controlului efectuat în primăvara lui 2015, la Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Poliţistul care a împuşcat în cap un tânăr a ajutat la arestarea şefului lui, comandantul Poliţiei Rutiere Vaslui, acum doi ani