Antena Meniu Search
x

Poliţistul care "făcea legea" în Dumbrăviţa, sub control judiciar. Oamenii se trezeau cu amenzi, deşi nu făcuseră nimic rău

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa, situată lângă Timişoara, a fost ridicat în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, fiind acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local. Bărbatul de 44 de ani întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea. El a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

De Redactia Observator la 29.09.2022, 22:44
Vezi și

Magistraţii de la Tribunalul Timiş au dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele poliţistului local. Agentul de Poliţie Locală a fost reţinut, azi, fiind cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi. Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi "sancţiona". La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local. 

Poliţistul din Dumbrăviţa, reţinut după percheziţii

Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut. Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat că instituţia colaborează cu anchetatorii.

”În data de 28.09.2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Timiş, au efectuat trei percheziţii domiciliare în localitatea Dumbrăviţa, din judeţul Timiş, în urma cărora, au fost ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri, în vederea continuării cercetărilor. Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals”, a transmis IPJ Timiş, potrivit news.ro.

”Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Poliţistul care "făcea legea" în Dumbrăviţa, sub control judiciar. Oamenii se trezeau cu amenzi, deşi nu făcuseră nimic rău