Antena Meniu Search
x

Poliţistul care l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef de la Rutieră Vaslui dirijează apelurile de la 112

Mihai Vizitiu, agentul care în martie 2018 l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere din Vaslui, este diriguitorul apelurilor de urgență 112 din cadrul Poliției Județene.

de Redactia Observator

la 26.02.2019, 09:35

Mihai Vizitiu, agentul care în martie 2018 l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere din Vaslui, este diriguitorul apelurilor de urgență 112 din cadrul Poliției Județene.

Mutarea disciplinară a agentului Mihai Vizitiu s-a făcut în baza deciziei instanței de judecată, în urma stabilirii măsurii de control judiciar.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, anul trecut, de cãtre Tribunalul Bucuresti, Mihai Vizitiu a fost pus sub control judiciar, iar judecãtorii au decis cã nu mai are voie sã meargã la serviciu, cel puţin pe perioada procesului penal. 

Iniţial, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis poliţistului sã-şi exercite profesia, dar instanţa ieşeanã a decis că acesta se poate întoarce la muncã, doar că nu mai are voie sã poarte armã şi sã intre în contact direct cu cetãţenii.

Pe acelaşi subiect

Drept urmare, Mihai Vizitiu a ajuns să lucreze în Centrul Operațional al Poliției Județene.

Poliţistul Mihai Vizitiu dirjează apelurile de la 112

Agentul răspunde la telefonul redirecționat de către operatorul de serviciu al Serviciului de Transmisiuni Speciale (STS) și, în funcție de ceea ce sesizează apelantul la numărul de urgență 112, face legătura cu structurile de poliție din teritoriu.

"Este bine și pentru el și pentru noi. Dacă nu avea interdicție de la instanță, de a nu interacționa în timpul serviciului direct cu publicul, îl puneam la control acces în Inspectoratul Județean. Acum, răspunde la 112 și transmite mai departe ceea ce i se solicită de către apelanți", a declarat pentru estnews.ro șeful IPJ Vaslui, Gabriel Doru Panțâru.

În ceea ce privește salariul pe care-l primește, Mihai Vizitiu încasează toate sporurile pentru munca prestată, cum ar fi cel de noapte și de antenă.

Vizitiu a împuşcat în cap un tânăr de 27 de ani

Reamintim că în 15 martie 2018, poliţistul Mihai Vizitiu, agent la Rutieră, l-a împuşcat mortal în cap pe un tânăr de 27 de ani care a încercat să fugă în timpul unui control în trafic.

Vizitiu le-a declarat procurorilor că arma s-a descărcat în mod accidental, în timp ce încerca să-l imobilizeze pe şofer. Acesta din urmă avea în antecedente mai mai multe infracţiuni rutiere. 

Mihai Vizitiu l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef al Poliţiei Rutiere din Vaslui

În luna ianuarie, acesta a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare pentru refuz de recoltare de probe biologice, respectiv conducere cu permisul suspendat. 

Încă de atunci, avocata victimei a spus sub semnul întrebării ipoteza potrivit căreia arma s-a descărcat accidental în capul tânărului.

Adrian Munteanu era căsătorit şi avea o fetiţă de 3 ani. Tânărul era nepotul fostului şef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, care este judecată într-un dosar de corupţie, unde poliţistul Mihai Vizitiu a avut calitate de denunţător şi investigator cu identitate reală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Poliţistul care l-a împuşcat în cap pe nepotul fostului şef de la Rutieră Vaslui dirijează apelurile de la 112