Antena Meniu Search
x

Video Porumbel vedetă, după ce a traversat Pacificul. Pasărea va fi ucisă pentru că venea din SUA și prezintă risc de infecție

Un porumbel de curse a supraviețuit unei extraordinare traversări a Oceanului Pacific, de 13.000 de kilometri, din Statele Unite, pentru a-și găsi o nouă casă în Australia. Toată lumea a fost uimită. Acum, autoritățile consideră pasărea un risc de carantină și intenționează să o omoare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.01.2021, 15:52

Un porumbel care a traversat Pacificul va fi ucis de autoritățile australiene - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Un porumbel a traversat Pacificul

Australianul Kevin Celli-Bird a declarat, pentru presa australiană că a descoperit pasărea epuizată în curtea sa din Melbourne. La 26 decembrie, porumbelul dispăruse dintr-o cursă organizată în statul american Oregon. Pasărea era marcată și a fost ușor identificarea ei, chiar și în Australia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Experții suspectează că porumbelul, pe care Celli-Bird l-a numit Joe, după președintele ales al SUA, a făcut o plimbare pe o navă de marfă pentru a traversa Pacificul.

Povestea porumbelului a atras atenția autorităților

Povestea lui Joe a atras atenția mass-mediei australiene, dar și a serviciului australian de carantină și inspecție. Australianul a spus că autoritățile l-au sunat pentru a-i cere să prindă pasărea.

"Ei spun că dacă este din America, atunci sunt îngrijorați să nu fi adus vreo boală. Au vrut să știe dacă îi pot ajuta. Am spus: „Sincer să fiu, nu pot să o prind"

El a spus că autoritățile de carantină iau în considerare acum angajarea unui profesionist, care să prindă pasărea.

Departamentul pentru Agricultură, care este responsabil pentru biosecuritate, a declarat că porumbelul nu are voie să rămână în Australia, deoarece ar putea compromite securitatea alimentară a Australiei și populațiile de păsări sălbatice.

"Prezintă un risc direct de biosecuritate pentru păsările australiene și industria noastră de păsări de curte și trebuie distrus", informează autoritățile australiene.

În 2015, guvernul australian a amenințat că va eutanasia doi câini terrier din Yorkshire, Pistol și Boo, după ce au fost introduși în țară de vedeta de la Hollywood Johnny Depp și de fosta sa soție Amber Heard. În fața unui termen limită de 50 de ore pentru a părăsi Australia, câinii au reușit să facă acest lucru într-un avion închiriat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Porumbel vedetă, după ce a traversat Pacificul. Pasărea va fi ucisă pentru că venea din SUA și prezintă risc de infecție